2022 egészében 592 milliárd 547 millió forint konszolidált korrigált adózott nyeresége volt a cégcsoportnak. A konszolidált, adózás utáni profit viszont „csak" 347,1 milliárd forint lett, ami jelentős, 24 százalékos visszaesésnek felel meg éves alapon.

Bencsik László vezérigazgató-helyettes úgy nyilatkozott, hogy a külföldi leányvállalatok kompenzálták nagyrészt azt a veszteséget, amelyet az orosz-ukrán háború és a magyar kormányzati intézkedések okoztak. Felhívta a figyelmet arra, hogy a magyar egység nyeresége a leányvállalatoktól kapott osztalék nélkül 27 milliárd forintot tett ki tavaly, ami 84 százalékos visszaesés az egy évvel korábbihoz képest.

Komoly korrekciós tétel volt a kormány által év vége felé bevezetett különadó, a kamatstop, illetve az orosz állampapírokra képzett értékvesztés a háború pénzügyi szankcióinak következtében. Az Equilor Befektetési Zrt. szenior elemzője szerint összességében nem lehet panasz a cég év végi teljesítményére. Varga Zoltánnal Imre Lőrinc beszélgetett.