A budaörsi székhelyű cég 12 évvel ezelőtt családi érintettség kapcsán kezdett el gluténmentes termékekkel foglalkozni. A piaci igényeket folyamatosan szem előtt tartva 8 éve már kenyeret és pékárut is forgalmaznak. Árukínálatunk a gluténmentes piacon kiemelkedő, mivel termékeik ízükben és állagukban leginkább megközelítik a hagyományos pékáruk világát. Nem véletlenül kizárólagos gluténmentes beszállítói a Lipóti Pékségnek és különböző bioboltoknak, de termékeik megtalálhatók a Coop és Tesco áruházak polcain is.

A cég vezetői 2015-ben úgy döntöttek, hogy vállalkozásuk bővítésének újabb lépéseként élnek az MKB által nyújtott Agrár Széchenyi Kártya hitel lehetőségével, amelynek segítségével megnyithatják Budapesten, a Nyugati téren bisztrójukat és mintaboltjukat cöliákiás diétát folytató vendégek részére. A Cöli Bisztró így egy olyan kedvezményes feltételrendszerű, állami kamat- és kezességvállalási díjtámogatásban részesített hitelkonstrukció segítségével valósulhatott meg, amely egyesíti a hitel- és a bankkártya előnyeit, mindezt úgy, hogy a fizetendő kamat 1% alatt maradhat. A hitellel az Amurex Kft. könnyebben áthidalta azokat a likviditási problémákat, amelyekkel a hasonló cipőben járó vállalkozások gyakran szembesülnek ilyen esetekben. Az ASZK keretein belül igényelt összeg a mikro-, kis- és középvállalkozások számára szabadon felhasználható, és szinte költségmentesen a számlán tartható, így akár tartaléknak is tekinthető. A hitelhez kapcsolódó bankkártya segítségével pedig az igénylő gyorsan hozzáférhet a hitelkerethez, készpénz nélkül vásárolhat belföldön és külföldön egyaránt.

Azt, hogy a cég vezetői jól tették, hogy kihasználták az MKB Agrár Széchenyi Kártya hitel, mi sem bizonyítja jobban, mint a most elnyert díj, melyet december 7-én a Művészetek Palotájában a Magyar Vállalkozók Napján vehetett át Szabolcs Péter, a cég ügyvezető résztulajdonosa és Borzsák András, a cég résztulajdonosa.

Szabolcs Péter, az Amurex GM Hungária Kft. vezetője úgy vélte, hogy kiváló kapcsolatot ápolnak az MKB Bankkal és meghatározó pénzügyi partnerként tekintenek rá. Az elmúlt időszakban a termékeik népszerűsége egyre csak nőtt, ezért azt tervezik, hogy egy bisztróval bővítik a vállalkozást. "Az MKB kollégái és a Bank által kínált Agrár Széchenyi Kártyahitel nagy segítséget nyújtottak abban, hogy a terv ne csak álom maradjon, hanem valóra is váltsuk” - közölte Szabolcs Péter.

Simon Attila, az MKB Agrárpartner szakmai vezetője közölte, hogy „az Év Vállalkozója Díjat olyan vállalkozónak ítélik oda, akinek a gazdasági és közéleti szerepvállalása, társadalmi felelősségvállalása, valamint vállalkozói és üzletemberi tevékenységének sikere és hasznossága példaértékű. Az MKB büszke arra, hogy az Agrár Széchenyi Kártya hitelkonstrukció kialakításával hozzájárulhatott egy újabb magyar cég sikeréhez, közvetve pedig az emberek egészségéhez.”