A magyar ralisportban, a „Peugeot 208 Rally Kupa” fontos szerepet játszik a tehetséggondozásban. Mivel a 22 éves Hangodi Bendegúz és mentora, az 56 éves Bunkoczi László párosa már kétszer is megnyerte a kupát, a következő két évben indulhatnak az Európa-bajnokságon, vagyis az ERC futamokon is.

A budapesti sajtótájékoztatóján Hangodi elmondta, idén elsősorban a tapasztalatszerzés a cél, és egyelőre még nem tudják elhelyezni magukat az Európa-bajnokság ERC4 kategóriájában. „Az év végére az is kiderül majd, hogy jövőre tudjuk-e folytatni az EB-n, de alapvetően szeretnénk a következő évben is ott indulni” – mondta a versenyző.

Az ERC idei szezonja május elején folytatódik a Kanári-szigeteken, majd Lengyelországban. „A további helyszínek közül Svédország még kérdéses, de Lettországban, Olaszországban, Csehországban és természetesen az idényzáró magyarországi Rally Hungaryn a tervek szerint ott leszünk a mezőnyben” – sorolta Hangodi.

Navigátora kiemelte, a fiatal versenyzőtársával ritkán vannak vitáik, a legtöbb dologban egyetértenek. „A gumipartnerünk miatt nem tudtunk volna az ERC junior kategóriában indulni, ott ugyanis kötelező egy másik abroncsgyártó termékeit használni” – árulta el Bunkoczi László.

„Rendkívül nehéz évünk lesz, szerintem csak az első néhány verseny után tudjuk majd igazán felfogni, hogy mibe is kezdtük bele. Ugyanakkor, ha mi ketten kihozzuk magunkból a 100 százalékos teljesítményt, akkor én már helyezéstől függetlenül elégedett leszek” – tette hozzá Hangodi.

A sajtótájékoztatóról hallgassa meg a Trend FM összeállítását, a riporter Lakatos László!

Fotók: Facebook