A cirkuszszakmai elismerésre érkezett szavazatok dr. Kukucska Szilvia közjegyző előtt történtek összeszámlálásra és hitelesítésre.

A Tihany Életmű- és a Porond Ifjú Csillaga-díjakkal egyenrangú Karádi-díjat az év kiemelkedő magyar artistaművészeként ifj. Nereus Lajos vehette át.

Az elismerést dr. Borsós Beáta, a Fővárosi Nagycirkusz stratégiai igazgatója és Eötvös Susy, artistaművész, a Fővárosi Nagycirkusz munkatársa, a Magyar Cirkuszigazgatók Egyesületének elnökségi tagja adta át.

A nomináló zsűri tagjai: Kristóf Krisztián Hortobágyi-díjas és Guinness Rekorder zsonglőr, artistaművész, Kőműves Tibor artistaművész, a Baross Imre Artista és Előadó-művészeti Akadémia szakoktató tanára, ifj. Simet László Érdemes Művész, Hortobágyi Károly-díjjal, valamint a Magyar Érdemrend lovagkeresztjével kitüntetett artistaművész és Fekete Péter, Jászai-díjas rendező, a Fővárosi Nagycirkusz főigazgatója öt artistaművészt javasoltak az idei Karádi-díjra.

A 2023-ban jelölt cirkuszművészek: Axt Ibolya légtornász és kézegyensúlyozó, Földváry Balázs cyr wheel és rhönrád artista, Fülemen Tamás russian cradle fogó, Illés Renátó artistaművész, koreográfus és ifj. Nereus Lajos artistaművész.

A Nemzeti Cirkuszművészeti Központ Karádi Béla végakaratának megfelelően, elismerve és tiszteletben tartva munkásságát, 2021. augusztus 10-én alapította meg a díjat, amelyet minden évben, augusztusban egy díszelőadás keretében az év kiemelkedő magyar artistájának ad át.

A nomináló zsűrinek az alábbi szempontokat kell figyelembe vennie: az adott évben elért művészi teljesítményt, valamint a megkérdőjelezhetetlen, példaértékű közösségi és magánéletet.

Karádi Béla a Magyar Cirkusz és Varieté Vállalat művészeti vezetője volt 1965-től 1982-ig, kiemelkedő érdemei voltak az 1971-ben újjáépített Fővárosi Nagycirkusz újraindulásában. 2016. május 25-én hunyt el, örökös nélkül. Végrendeletében arról rendelkezett, hogy a Nemzeti Cirkuszművészeti Központ a rá eső örökségből díjat alapítson.