A Narrowband-IoT technológia segítségével szinte bárhol – akár nehezen hozzáférhető helyekről is – megoldható a gépek közötti, vezeték nélküli kommunikáció, mindez alacsony energia-fogyasztás és eszközköltség mellett. A Vodafone Magyarország 2018-ban mutatta be első Narrowband-IoT alapú megoldását, az Okosparkolást, melyet most újabb okosmegoldás követ.

A Vodafone kínálatában immár elérhető az Okos eszközmonitoring megoldás, amely adatokat biztosít a megfigyelt eszköz, tárgy útvonaláról, viselkedéséről, mozgásáról vagy akár környezetének a hőmérsékletéről. Az így begyűjtött adatok az intelligens adatfeldolgozás után válnak távolról elérhetővé a platform webes vagy mobil felületén, ezzel elősegítve az adatalapú döntéshozatalt az üzemeltető vagy tulajdonos számára

Széles körű felhasználási lehetőségeivel az Okos eszközmonitoring hasznosítható a logisztika/szállítmányozás, ipari termelés, építőipar, mezőgazdaság vagy akár városmenedzsment területén is – írta az IoT Zóna.hu.

„Folyamatosan keressük azokat a termékeket és szolgáltatásokat, melyek a vállalkozások digitalizációját, ezáltal pedig versenyképességük növelését szolgálják. A tapasztalatok azt igazolják, hogy az IoT-t használó ügyfelek olyan kiaknázatlan adathalmazokhoz férhetnek hozzá, melyek stratégiai gondolkodásra ösztönzik őket, új üzleti modelleket alkalmaznak, illetve segítségükkel javul ügyfélelégedettségük is. Azt látjuk, hogy hazánkban egyre több vállalat nyit az IoT-alapú innovációk felé, azzal a céllal, hogy működési hatékonyságát, agilitását fejlessze. Jelenleg több olyan nagyvállalat használja Magyarországon is eszközmonitoring rendszereinket, amelyek piacvezető szerepet töltenek be szektorukban – így első kézből tapasztaljuk, hol és milyen előnyökre tesznek szert azon vállalkozások, amelyek adatalapú döntéseket hoznak" – mondta Dobó Mátyás, a Vodafone Magyarország vállalati szolgáltatások üzletág vezérigazgató-helyettese.

A megoldás kiválóságát és mindennapokban való használhatóságát mi sem mutatja jobban, minthogy nemrég az egyik legfontosabb dizájn tematikájú pályázatán, a Red-Dot-on is díjazták 'Smart Product' kategóriában.