Az építkezést hosszas tervezőmunka előzte meg, melynek során a vállalat támaszkodott a DPD csoporton belüli nemzetközi tapasztalataira. Az épület tervezésekor és a technológia kiválasztásánál mindent a funkcionalitásnak rendeltek alá: a csomagok rövid futásidővel és sérülésmentesen jussanak el a címzettekhez, a kapacitások a jövőben rugalmasan bővíthetők legyenek. A bővítés révén a DPD a magyarországi szortírozási kapacitásait több mint a duplájára emeli. Az új technológia segítségével, a hatékonyság növekedésével a DPD választ tud adni a folyamatosan növekvő munkaerőhiány okozta kihívásokra is.

A DPD Hungária ezzel a beruházással a következő évek dinamikus fejlődésének alapjait rakja le. Mind az épület, mind az automata szortírozó berendezés azt a növekedési potenciált igyekszik kiszolgálni, amelyet az e-kereskedelem fejlődésével töretlenül fejlődő csomaglogisztikai piac megkövetel. Emellett a DPD mint Európa vezető cross-border szolgáltatója, az export forgalom jelentős növekedésére is számít, amit az új elosztóközpont maradéktalanul ki tud majd szolgálni.

A technológia kiválasztásnál fontos szempont volt a legalacsonyabb zajszint és a legalacsonyabb környezetterhelés figyelembevétele is, ami összhangban van a cégcsoport karbonsemlegességi programjával.