Az IDC Hungary által készített M2M Hungary (machine-to-machine, gépek közötti) kutatás szerint Magyarországon a gyártás, a pénzügyi szolgáltatások és a szállítmányozás területén jutnak leginkább szerephez az IoT (dolgok internete, internet of things) eszközök.

„Az IDC kutatása alapján az összes M2M SIM-kártya 37 százalékát 2016-ban a Vodafone biztosította" – jelentette ki Király István, a távközlési cég vállalati szolgáltatásokért felelős vezérigazgató-helyettese.

A szolgáltató megbízásából a Circle Research piackutató cég által készített 2017-es „IoT Barometer" megállapítása szerint az internetre kapcsolt eszközöknek nyújtott mobil adatszolgáltatásban a világpiacon is vezető szerepet tölt be a Vodafone, hiszen elsőként lépte át az általa kiszolgált mobil adatkapcsolatos eszközök száma az 50 milliót.

Az IoT Barometer Magyarországot is magában foglaló EMEA-régióra (Európa, Közel-Kelet, Afrika) vonatkozó megállapításaiban kiemeli, hogy a vállalatoknak már kétharmada veszi figyelembe üzleti stratégiai döntéseiben az IoT-eszközök használatának  eredményeit. A megkérdezett cégek általában is nagy jövőt jósolnak az internetre kapcsolt készülékek használatának, és idehaza is egyre több cég hasznosítja az új technológiában rejlő potenciált.

A globális felmérésbe bevont több mint 1200 vállalat 77 százaléka szerint az IoT-alkalmazások elterjedése az adott ország gazdasági teljesítményére is pozitív hatást gyakorol.