Elemzők 692 millió svájci frankos nyereségre számítottak az idei első negyedévről. A bank nettó bevétele éves összevetésben 4 százalékkal 5,387 milliárd frankra, működési költségei pedig 6 százalékkal 4,244 milliárd frankra csökkentek a január-márciusi időszakban. Az adózás előtti profit 1 százalékkal 1 milliárd 62 millió frankra emelkedett, ami jóval kedvezőbb az elemzők által várt 5,9 százalékos csökkenésnél.

A Crédit Suisse annak köszönheti a vártnál jobb eredményeket, hogy vagyonkezelési üzletága ellensúlyozni tudta a befektetési banki tevékenységből származó veszteséget. A svájci pénzintézet vezetése megerősítette az idei évre vonatkozó előrejelzését, és jelezte, hogy óvatosan optimista a második negyedévet illetően a nehéz évkezdet után.

A Crédit Suisse 2014 után először zárt nyereséges évet tavaly, köszönhetően hároméves átalakítási programjának. A bank célja, hogy a tényleges saját tőkére vetített megtérülési rátája 10-11 százalékra emelkedjen idén, amihez meg kell dupláznia a tavalyi, 2,02 milliárd frankos nyereséget. Az idei első negyedévben 8 százalékra rúgott a tényleges saját tőkére vetített megtérülési ráta.