A zongoraművész 6 évesen kezdte hangszeres tanulmányait a váci Bartók Béla Zeneiskolában Jámborné Skripeczky Mariann-nál. 2014 és 2018 között a Szent István Király Zeneművészeti Szakgimnáziumban Monostori Gábor növendéke volt. 2018-ban első helyen vették fel a Zeneakadémiára, ahol Kemenes András és Némethy Attila voltak a tanárai. Mesterképzését 2021 szeptemberében kezdte meg a bázeli Zeneakadémián Fejérvári Zoltán osztályában.

Számos hazai és nemzetközi verseny díjazottja. A 2015-ös és 2018-as Békéscsabai Országos Zongoraversenyeken 2. helyezést ért el, a Budapesti 4. Nemzetközi Chopin Zongoraversenyen a legjobb magyar résztvevő díját, a 2017-es Országos Csembalóversenyen az 1. helyezést nyerte el. 2021-ben a Los Angeles-i Nemzetközi Liszt Versenyen két kategóriában is első díjat hozott el, az American Liszt Society Különdíja és a legjobb előadásért járó különdíj mellett.

Magyarországon fellépett már a legtöbb jelentős hangversenyteremben, 2020 márciusában a budapesti Zeneakadémia Nagytermében, 2021 májusában pedig a Müpa Bartók Béla Nemzeti Hangversenytermében debütált a Bartók Tavasz Nemzetközi Művészeti Hetek keretén belül. Többször is volt lehetősége fellépésre a Magyar Rádió Márványtermében, legutóbb egy teljes estés Liszt koncerttel, amely 2022 februárjában került adásba.

2022-ben a bázeli Zeneakadémián megrendezett házi verseny egyik győztese, ennek eredményeképpen júniusban fellépett Bázel legjelentősebb komolyzenei hangversenytermében, a Stadtcasinoban a Sinfonieorchester Basellel, ahol Liszt Ferenc Á-dúr zongoraversenyét adta elő. 2022-ben nyerte el a Kocsis-Hauser Alapítvány által alapított Kocsis Zoltán-díjat zongora kategóriában.

Somody Evelin a Junior Prima Díj elnyerését követően célkitűzéseiről és szakmai elismeréseiről kérdezte a fiatal művészt.

Fotó: MVM Zrt.