Zárva maradnak ma Washingtonban az állami hivatalok és intézmények, egy újabb közelgő hóvihar miatt kizárólag az elsősegély és a mentési szakemberek dolgoznak majd. Ez már a sokadik rendkívüli téli riasztás az államokban tavaly december eleje óta.

A szokatlan zimankó meglátszik a makrogazdasági számokban: a munkanélküliség, a szállítmányozás, a kiskereskedelem, de főleg az építkezések számának csökkenése, amiben megmutatkozik a rendkívüli időjárás.

Közben hat nap emelkedés után lefordult a legtöbb tőzsde ma reggelre az ázsiai-csendes-óceáni térségben.

Tegnap még fűtötte a hangulatot a vártnál jobb kínai exportadat és a Fed új elnökének első meghallgatása, ma reggelre úgy tűnik némi pihenőt tartanak a piacok.

Ausztráliában esik a helyi dollár miután 10 éve nem látott magas munkanélküliségi számot közöltek, közben száguldott az ország legnagyobb légitársaságának a Quantasnak a részvénye, miután sajtóhírek szerint megfelelt a cég annak a vizsgálatnak, aminek a feltétele az állam segítségnyújtás.

Közben Japánban is céges hírek kerültek előtérbe, hatalmasat zuhant a szigetország második legnagyobb sörgyártójának, a Tatemononak papírja a vártnál sokkal rosszabb gyorsjelentésre.

Dél-Koreában hajnalban döntött a jegybank az alapkamatról, ahogy mindenki várta, nem nyúlt a 2,5 százalékos irányadó rátához, az ország devizája, a won nem mutatott Egyébként a Bloomberg összeállítása szerint az ázsia-csendes-óceáni tőzsdéket összesítő benchmark-index 2009 óta nem kezdett ennyire rosszul évet, mint idén. Januárban több mint 4,5 százalékkal estek átlagban a térség tőzsdéi.