• Az elemzői várakozások feletti feldolgozóipari beszerzésimenedzser-indexeket (bmi) közöltek Franciaországban és Németországban is. Bár csak épphogy, de a szolgáltatószektor is a növekedési tartományban van ezekben az országokban.
  • Akár 5 százalékos GDP-növekedés is jöhet idén Magyarországon, az év végére pedig a forint is talpra állhat. Egész évben akár 5 százalékos növekedés is lehet a magyar gazdaságban, az év végére pedig 350-es árfolyamot várnak az elemzők.
  • A várakozásoknak megfelelően nem változtatott irányadó kamatain az EKB a csütörtöki kamatdöntő ülésén. Az irányadó kamat 0 százalékon maradt, míg a betéti kamatlábat mínusz 0,5 százalékon tartotta, és nem jelentett be változást a monetáris politikájában.
  • 18,9 százalékkal nőtt az ipari termelés Lengyelországban márciusban, miután a februári éves növekedés 2,7 százalék volt. Leginkább a feldolgozóipari termelés növekedett, 20,9 százalékkal.

Küszöbön a 365-ös szint

Lassan a 365-öt közelíti az euró jegyzése, rohamosan gyengült a magyar fizetőeszköz a héten. Hétfőn még 361,09-cel indítottak a jegyzések, amihez kedden is próbálta tartani magát a forint. Szerdán 363,41-re csúszott az euró értéke, amiről 363,84-re lépett csütörtökön.

Péntek reggel 364,26-nál járt a forint az euróval szemben.

A dollár most 302,8-nál jár, a hét eleji 301,67-es szinthez képest, amit szerdára 300,06-ra tornázott le.

Az euró-dollár továbbra is 1,20 felett jár, most épp 1,2027-nél jár a jegyzés, és az angol font is minimálisan erősödött a dollárral szemben.

EUR/HUF árfolyam változása ezen a héten

USD/HUF árfolyam változása ezen a héten

Zuhanás a tőzsdéken

Jelentős zuhanás kezdődött az amerikai piacon Joe Biden bejelentése után, mely szerint közel a duplájára emelné a vagyonos amerikaiak tőkenyereség-adóját. A hír hatására az ázsiai tőzsdéken is vegyes mozgásokat láthatunk, ami Európára is jellemző.

Eséssel nyitott a magyar tőzsde is, a hazai blue chipek felemásan indították a napot a hét utolsó kereskedési napján.