A balesetet senki sem élte túl. A Boeing utasszállító nem sokkal felszállás után csapódott a földbe, Teherán mellett. Jordán sajtóértesülések szerint az iráni légvédelem lőtte le a gépet, tévedésből. A repülőt üzemeltető légitársaság szerint a gép jó állapotban volt és a járat jól képzett személyzete sem követhetett el hibát. A gép mindkét fekete dobozát megtalálták. Az ukrán légiközlekedési hivatal megtiltotta a repülést Irán fölött.

Az iraki hadsereg egy tisztje meghalt, további öt katonája pedig megsebesült egy iraki légitámaszpontot ért hajnali rakétacsapásban. Irán több mint egy tucat ballisztikus rakétát lőtt ki az amerikai erők által használt két iraki támaszpontra, hogy megtorolja Kászim Szulejmáni tábornok, a Forradalmi Gárdához tartozó különleges egység parancsnokának megölését. Amerikai, német és magyar katonák nem sebesültek meg a támadásban. Irakban egyébként majdnem 200 magyar katona teljesít szolgálatot. Az iráni állami tévé viszont azt közölte, hogy legalább 80 amerikai terrorista, vagyis katona halt meg a rakétatámadásban. Irán legfőbb vallási és politikai vezetője azt mondta: Teherán arcul csapta az Egyesült Államokat, de Irán nem érheti be ennyivel. Az iraki kormányfő szerint az Egyesült Államok és Irán közötti konfliktus pusztító háborúval fenyeget, Irak pedig visszautasítja szuverenitásának megsértését és a területén elkövetett támadásokat is.

A Wizz Air járatai biztonsági okokból nem érintik az iraki és az iráni légteret. A Dubajba közlekedő járatok Szaúd-Arábia felől közelítik meg a célt. Emellett az Air France, a Lufthansa, az Aeroflot és az Emirates légitársaság is felfüggesztette a közel-keleti térséget érintő járatait.