A „HANGYA” tiszteletreméltó történelmi hagyományokkal rendelkező szervezet, melynek története a rendszerváltással új lendületet kapott. 1988-ban 14 szervezet és szövetkezet hozta létre a Magyar Termelői Értékesítő és Szolgáltató Szervezetek/Szövetkezetek Együttműködését. Napjainkban a HANGYA fő tevékenysége, hogy szervezési és tanácsadási segítséget nyújt az önszerveződő termelői szervezetek létesítéséhez, piaci szerepük és pénzügyi kapcsolataik előnyös alakításához; szakmai továbbképzést, gazdálkodási tanácsadási és oktatási tevékenységet folytat illetve hazai és nemzetközi kapcsolataival segíti a szakmai, gazdasági és üzleti kapcsolatok építését. A HANGYA tagszervezeteinek száma ma már közel 200 fő, amelynek tulajdonosa, aktív tagja mintegy 30.000 regisztrált termelő.

Bakonyi András, MKB Bank Vállalat és Treasury vezérigazgató-helyettese:

Az MKB Pénzügyi Csoport elmúlt időszakról elmondhatjuk, hogy az évről-évre egyre erősödő pénzügyi eredmények mellett, kiemelkedő sikereket értünk el partner-rendszerünk építése területén is: olyan gazdasági szerepelőkkel léptünk együttműködésre, amelyek saját területükön a legmagasabb szakmaiságot képviselik és ezáltal a legnagyobb elismertséget mondhatják magukénak.

Ebbe a sorba illeszkedik a CIG Pannóniával, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamarával, a MEGFOSZ-szal korábban vagy a közelmúltban a MAGEOSZ-szal létrejött együttműködési megállapodásunk. Biztos vagyok benne, hogy a HANGYA Szövetkezeti Együttműködéssel mai napon létrejött együttműködésünk tovább erősíti az MKB Pénzügyi Csoportot. A most megkötött együttműködés célja, hogy termelők számára folyamatosan naprakész pénzügyi megoldásokat biztosítsunk és tájékoztassuk őket az agrárfinanszírozással kapcsolatos lehetőségekről, tudnivalókról.