(balról jobbra: Müllner Zsolt - igazgatósági elnök, Ormosy Gábor - vezérigazgató, Székely Gábor - befektetési igazgató)

Az AutoWallis 2024-ig organikus növekedéssel a pénzügyi tételektől tisztított, adózás és értékcsökkenési leírás előtti eredményének (EBITDA) négyszereződésével, árbevételének duplázódásával, míg akvizíciókkal ennél is nagyobb növekedéssel számol. A vállalat ugyanakkor akvizíciókat is tervez, amelyek tovább javíthatják az eredményt, melyből osztalék kifizetést is tervez a cég. Az AutoWallis fő tulajdonosa a stratégiát több eszközzel is támogatja, célja, hogy a vállalat jelentősen növelje a részvényesi értéket.

Az AutoWallis Nyrt. meghirdette stratégiáját, melyben azzal számol, hogy 2029-re a közép-kelet-európai régió meghatározó mobilitási szolgáltatójává válik. A vállalat ez idő alatt az autóipar jelentős átalakulásával számol, amelyet úgy akar kihasználni, hogy azzal jelentős értéket teremtsen részvényeseinek, építve a cégcsoport közel három évtizedes tapasztalatára.

A társaság februárban vezette be új részvényeit a Budapesti Értéktőzsde Standard kategóriájába, azzal a céllal, hogy bővülésének finanszírozásához a nyilvános tőkepiaci forrásokat is fel tudja használni. Az AutoWallis csoport a közép-kelet-európai régió 14 országában gépjármű- és alkatrész kis- és nagykereskedelemmel, szerviz szolgáltatásokkal, rövid- és hosszú távú gépjármű-kölcsönzéssel van jelen. A csoport által képviselt márkák közé tartozik a BMW, a MINI, az Isuzu, a Jaguar, a Land Rover, a Maserati, a Ssangyong, és a Sixt rent-a-car.

Az AutoWallis által jelenleg lefedett 14 országban további 2-3 új autómárka képviseletét szeretnék elnyerni, illetve kiskereskedelmi hálózatukat a régióban is kiterjeszteni. Kiemelt cél a jelenlegi (szerviz, autókölcsönzés) és a gyorsan növekvő mobilitáshoz kapcsolódó szolgáltatási portfolió bővítése. A növekedés során az AutoWallis építeni kíván a csoporton belüli szinergiákra.

A felvásárlási célpontok között elsősorban hazai és régiós többmárkás, míg a balkáni régióban prémium márkákat forgalmazó kereskedések, valamint alkatrészkereskedő hálózatok, flottakezelők, és innovatív szolgáltatók lehetnek. Ormosy Gábor vezérigazgató szerint a társaság stabil eredménytermelő képessége megfelelő alapot jelent az osztalékfizetéshez, amit a vállalat akvizíciós és növekedési terveihez fognak igazítani.

Nagy Károly kérdezte Ormosy Gábort, az AutoWallis vezérigazgatóját és Székely Gábort, a tőzsdei cég befektetési igazgatóját.