A rendezvényen a részvétel ingyenes, a jelentkezés részleteit itt találja meg.

Húsz-huszonöt évvel ezelőtt azt jósolta mindenki, hogy mostanra már teljesen eltűnik a papíralapú ügyintézés, minden a digitális világba vándorol át. Ezzel szemben a valóság inkább kettős képet mutat: bár lényegesen zsugorodtak, de ugyanúgy megmaradtak a papírhegyek, miközben az elektronikus munkafolyamatokban is nagyot léptek előre a vállalatok.

Ha a vállalatok belső működését nézzük, akkor igazán látványosnak tekinthető a nyomtatási feladatok csökkenése, ami nagymértékben zsugorította a korábban nagy tornyokban felgyülemlő papírhalmokat. Ugyanakkor az elektronikus dokumentumkezelés, a munkafolyamat támogatás, a számlajóváhagyás, vagy a szállítólevelek feldolgozása terén még bőven jelen van a papíralapú működés – mondta a Trend FM Monitor Délután című műsorában Pataki Tamás, a Canon Hungaria Business Development menedzsere.

Általánosságban is a két világ, a papíralapú és az elektronikus működés elegyét láthatjuk, de ez konkrét tevékenységi körök esetében is meglátszik. A futárcégeknél például bevett szokás a csomagátvételnél a biometrikusan történő elektronikus aláírás, miközben a futárok továbbra is hordanak maguknál szállítóleveleket, amiket papíralapon íratnak alá. Amit aztán a nap végén szintén digitalizálnak, és összerendelik az elektronikus állománnyal – tette hozzá Pataki Tamás.

Már műholdfejlesztésben is utazik a Canon

A Canont hagyományosan a képalkotás technológiájának szakértőjeként ismerjük világszerte. Talán kevesen tudják, hogy tizenegyezer fejlesztő mérnök dolgozik a cégnél a digitális képalkotás területén. A fényképezőgép, videokamera és nyomtató üzletágak még mindig jól prosperálnak, de a portfólió gyors ütemben szélesedik. A dokumentumkezelést segítő képalkotó rendszerek mellett immár a műholdfejlesztéssel is foglalkoznak.

Pataki Tamás szerint az egyik legérdekesebb üzletág a dokumentum szkennerek világa. Ezek a termékek lényegesen hosszabb élettartammal és nagyobb terhelhetőséggel bírnak, mint a hagyományos szkennerek. Emellett alapos elektronikus képtisztítási eljárást végeznek el, ami lehetővé teszi a használatukat nagyobb adatmennyiséget feldolgozó projektek, mint például népszámlálások lebonyolítására. Hasonlóan pontos rögzítésre képesek irodai felhasználás során, így megfelelő eszközöket találhat magának kisebb vállalkozás is, hogy egyszerűsítse az adminisztrációval járó papírmunkát.

Egy szó, mint száz: a digitalizáció utat tört magának. Ezt a folyamatot a koronavírus járvány nagymértékben felgyorsította, még a kis-és közepes vállalkozások körében is. „A kollégák hazamentek a home office-ba, de a papírhegyek nem mentek utánuk” – fogalmazott Pataki Tamás. Ha néhány szektort külön kiemelünk, akkor az egészségügyben például drámaian gyors volt a fejlődés, az elektronikus recept már 95 százalékos kihasználtságnál tart. Az irodai munkafolyamatokban a teljes papírmentesség még várat magára, de már olyan eszközök érhetők el a piacon, amelyek egyszerűen és gyorsan segítenek a cégeknek a digitális, elektronikus átállásban.

Ha meg szeretné ismerni ezeket a megoldásokat, hatékonyabbá és gyorsabbá tenné a belső vállalati munkát, jöjjön el a Canon Hungáriához október 21-én. A digitalizáláshoz vezető úton Pataki Tamás, a Canon Hungaria üzletfejlesztési vezetője kalauzolja a vendégeket. A program 12.00 órakor kezdődik és 15 óráig tart. Könnyű ebéddel és sok információval, ötlettel és a digitalizáció legújabb eszközeivel várjuk Önöket.

A rendezvényen a részvétel ingyenes, a jelentkezés részleteit itt találja meg. A pontos cím: Graphisoft Park, HX épület (1031 Budapest, Záhony utca 7.) Behajtás a Gázgyár utca 2. sorompónál. A parkolás ingyenesen biztosított az épület mélygarázsában.

A Pataki Tamással készült interjúnkat itt meghallgathatják. A műsorvezető Érczfalvi András.