A fiatal gazdák aránya Magyarországon a környező országokhoz képest rendkívül alacsony. Ez azt jelenti, hogy a magyar gazdák számára máshogyan kell megmutatni a digitális világot. Az agrárpályát természetesen fel kell futtatni és vonzóvá kell tenni a fiatalok számára, hiszen az új technológia a digitális bennszülöttek számára szinte az anyanyelvvel egyenlő.

Manapság már a tananyagok sem úgy működnek, hogy egyszer valamit leírnak és utána évtizedekig azt oktatják. Napjainkban a technika fejlődése miatt akár egy éven belül is változhat a legkorszerűbb megoldások és lehetőségek köre, így egy olyan oktatásra és oktatóanyagra van szükség, ami le tudja követni ezt az állandóan változó világot. A nyár végén egy e-learning rendszeren keresztül válnak elérhetővé a tananyagok, amit itt bárki elérhet majd és elsajátíthatja vele a tudást. A cél, hogy a későbbiekben ez a felület más szerepet is betölthessen, folyamatosan fejlődhessen és kiszolgálhassa a jövőben felmerülő igényeket.

Jobbágy Lászlóval, a Digitális Jólét Non-profit Kft. ügyvezetőjével Érczfalvi András készített interjút Monitor Délután című műsorunkban.

A beszélgetés itt meghallgatható: