A rezsicsökkentés módosításáról szóló bejelentésre már a nyári hőségben reagált a lakosság a kandallók iránti érdeklődésével. Lemezkandallót az előző év azonos időszakához képest ötször, csempekandallót pedig háromszor többen vásároltak az idei júliustól szeptemberig tartó időszakban – derül ki a felmérésből.

Július-szeptember között éves összehasonlításban kétszeresére, bizonyos termékek esetén háromszorosára emelkedett az olajradiátorok, elektromos konvektorok, infrapanelek, valamint a fűtésre alkalmas splitklímák forgalma.

Egyre többen érdeklődnek az elektromos kiegészítő fűtőeszközök iránt, valamint sokan vásárolnak szigetelőanyagokat, hogy így fokozzák az energiahatékonyságot – közölte az áruházlánc szakértője. Hámori Erika elmondta: kisebb beruházásokkal és némi otthoni barkácsolással is komoly megtakarítást lehet elérni.

A 2021-es adatokhoz képest augusztusban és szeptemberben megkétszereződött az ajtó- és ablakszigeteléshez használt tömítőszalagok forgalma. Némedi Kincső interjúja.