A merénylők Karacsiban kézifegyverekkel és gránátokkal ütöttek rajta az épületen, amely a város kiemelten őrzött zónájában fekszik, ahol több pénzintézet székháza is található. A Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense, Kaiser Ferenc szerint mindenképpen jelentős üzenete van a merényletnek, de túlzás azt állítani, hogy egy regionális jelentőségű pénzügyi központot ért volna támadás. A riporter Andor Attila.


A helyi rendőrség tájékoztatása szerint különleges rendőri egységek érkeztek a helyszínre, és biztosították az épületet, minden támadóval végeztek. Videó a támadás helyszínéről.

Ghulam Nabi Memon, a legnépesebb pakisztáni város rendőrfőnöke azt mondta, a támadók egy személyautóval érkeztek a tőzsde épületéhez. A merénylők előbb gránátot hajítottak az épületnél lévő biztonságiak őrhelyére, majd tüzet nyitottak, és behatoltak a magas falakkal védett komplexumba. A helyszínen egy rendőrtiszt arról számolt be, hogy a támadóknál élelmiszeradagokat is találtak, ami arra utal, hogy elhúzódó ostromra készülhettek.

A pakisztáni tőzsde a Twitteren legutóbb még azt írta, továbbra is feszült a helyzet az épületnél, ahol a tőzsde emberei a biztonságiak segítségével igyekeznek úrrá lenni a kialakult helyzeten. A Beludzs Felszabadítási Hadsereg (BLA) nevű pakisztáni szervezet szakadár szervezet közölte, hogy a hozzájuk tartozó Madzsíd Brigád emberei hajtották végre a rajtaütést. A csoport "önfeláldozó támadást" hajtott végre a tőzsde ellen - közölte a csoport, amely nyilvánosságra hozta az akcióban résztvevők nevét is. A Beludzs Felszabadítási Hadsereget az Egyesült Államok tavaly júliusban vette fel a terrorszervezeteket nyilvántartó névsorba. A BLA az egyik helyi nemzetiségi csoport, a beludzsok jogaiért és önrendelkezéséért folytat fegyveres harcot Beludzsisztánban.

A térségben gyakoriak az etnikai és felekezeti villongások, valamint az iszlamista és szakadár felkelések. Pakisztán belső nyugalmát régóta mérgezik a szélsőséges iszlamista csoportok által elkövetett erőszakos cselekmények, amelyek azonban az utóbbi években veszítettek korábbi lendületükből.