A hűvösebb időben jobban kívánja szervezetünk a melegítő, kalóriadúsabb falatokat, a Márton-napi néphagyományok közül pedig a legismertebb eleve arról szól, hogy aki ezen a napon nem eszik libát, az bizony egész évben éhezni fog. Hogy senki ne járjon pórul, arról országszerte vigasságok sora gondoskodik, és a ropogósra sült libapecsenye mellett mindenhol megkóstolhatjuk a helyi pincészetek újborait is, amelyek ez idő tájt forrnak ki a hordókban.

Katalin-nap környékén aztán a falvakban hagyományosan előkerülnek a henteskések és leölik az első disznókat, töltik a hurkát, a kolbászt, a májast – amibe a vendégeket is örömest bevonják.

Az ÍZES MAGYARORSZÁG MAGAZIN ÚJ SZÁMÁBAN ÖSSZEGYŰJTÖTTÜK A GASZTRONÓMIAI FESZTIVÁLOKAT  ITT >>>

A hónap közepén sült libacombok kifogyhatatlan mennyiségével készülnek például Siófokon, Debrecenben és Szentendrén, igazi falusi disznótoros lakomára várják a látogatókat Vonyarcvashegyen és Szennán.

 

 

Akinek Berekfürdőn vagy Mórahalmon nem elég a meleg fürdő, engedje magát elcsábítani a frissen kisült tepertővel. Piknikezni novemberben is lehet, ezt be is bizonyítják Zalakaroson, ahol mulatságba hívják a jónépet. Veszprémben a természet ízeinek, Zalaegerszegen és Gyulán pedig a méznek szentelnek egy egész hétvégét, megágyazva már az adventi készülődésnek is.

TOVÁBBI TIPPEKÉRT LAPOZZON BELE AZ ÍZES MAGYARORSZÁG MAGAZIN ÚJ SZÁMÁBA ITT >>>

A magazin megjelent október 30-án a megyei napilapok önálló mellékleteként.

A kiadvány főtámogatója: