A korlátlan étel- és italfogyasztással egybe kötött prémium formátumban, a Cinema City VIP-ban a 2D mozijegy 7150 forint lesz, a VIP 3D-ben 7250 forintért mozizhatnak a nézők. Idén először a Filmünnep alatt a közepes popcorn menü is 1300 forintba kerül majd.

A kedvezményes jegyárak mellett a többi között a Magyarázat mindenre, a Cicaverzum, a Tiszta-tó, az ember alkotta paradicsom, az Elfogy a levegő, az Éger alkotóival találkozhat a közönség, Réz András a Megfojtott virágok és a Dogman: A kutyák ura bemutatója kapcsán tart filmklubot. Összesen több mint 30 különféle film közül választhatnak a nézők.

Premierek

A premieren tűzik műsorra a Trollok: Együtt a banda, A három testőr: D'Artagnan, A ház, ahol a gonosz lakik, az Apák és anyák és a Mellékszereplők filmeket. A nézők premier előtt láthatják az Állati iramban filmet és a Szárnyalj! animációt.

Közönségsikerek

Azok, akik lemaradtak a korábbi hetek bemutatóiról most bepótolhatják az olyan nagy nemzetközi mozis sikerfilmeket, mint az Oppenheimer, az Indiana Jones, a Mission Impossible: Leszámolás – Első rész, a Gran Turismo, a Megfojtott virágok, Ördögűző: A hívő. Családi kikapcsolódáshoz jó választás lehet az Elemi és a Mancsőrjárat.

Programok

Csákvári Géza újságíró és filmkritikus, a Golden Globe zsűri tagja az Éger, a Magyarázat mindenre és az Elfogy a levegő alkotóval közösen tart majd közönségtalálkozót. Emellett Réz András két filmklubot is tart a Megfojtott virágok és a Dogman: A kutyák ura mozik kapcsán.

Az Aranyévek film kapcsán Soma mamagésa és Teszler Tamás beszélgetnek, Dudás Viktor a Tisza-tó az ember alkotta paradicsom kapcsán beszélget az alkotóival. Emellett a Filmünnep nézők minden nap egy-egy kiválasztott teremben részt vehetnek a mozikvíz programban.

A program előadásaira a jegyvásárlás a pénztárakban október 23-án reggel indul, online a cinemacity.hu oldalon vagy a Simple applikáción keresztül lehetséges. Jegyfoglalásra nincs lehetőség.