A UNESCO világörökségi helyszíneket és Lengyelország Nemzeti Parkjait bemutató kiállítások után a cél az volt, hogy az ország új, különleges, nem mindennapi arcát ismerjék meg az érdeklődők.

Krakkó, Zakopane és Wieliczka mindenki számára ismert és kedvelt lengyel úti célok, de egészen biztosan kevesen tudtak arról, hogy Kruszyniany és Bohoniki lengyel-tatár falvak, vagy hogy Zalipie, a festett falu egy igazi kis ékszerdoboz, de a Görbe Erdővel, a Koponya-kápolnával, vagy a 35 kilométer hosszan a tengerbe nyúló Hel-félszigettel is valószínűleg kevesen találkoztak ez idáig.

A Varsói Egyetemi Könyvtár tetőkertje, Katowice szimbóluma, a piros ablakos, egykori munkásnegyed, vagy a Wrocławi törpék története biztosan megmozgatja majd a városkedvelők fantáziáját is. Remek válogatás, ha inspirálódni szeretnénk, vagy csak rácsodálkozni arra, hogy tőlünk nem messze, Lengyelországban mennyi izgalmas hely vár felfedezésre.

A kiállítást Katarzyna Ratajczak-Sowa, a nagykövetség politikai és gazdasági osztályának vezetője és Farkas Melinda, a Lengyel Idegenforgalmi Szervezet igazgatója közösen nyitották meg. A 23 kép augusztusig biztosan látható a Városligeti fasor 16-ban.