A 2013-as adatok alapján a Sportkártyát használók körében is az edzőtermi sportolás és az aerobik a legnépszerűbb, amit a kártya tulajdonosok egy-egy harmada választ. A harmadik leggyakrabban regisztrált sport a kártyahasználók körében az úszás.  

A kártya tulajdonosainak negyede már több mint 2 éve használja aktívan a szolgáltatást. A Sportkártyát aktívan használók 70 százaléka heti 3-5, vagy még annál is több alkalommal sportol. Mindezzel összhangban a visszajelzések alapján, a felhasználók 75 százaléka elégedett a saját sportolási szokásaival.

Jógára, falmászásra és lovaglásra is használható

A 2010 óta kirajzolódó tendencia és a 2013-as felhasználói attitűd azonban arra is rávilágít, hogy a rendszeresen sportolók körében sem elég változatosak az egyes mozgásformák. Ezért kínál a sportkártya közel 70 mozgásformát, amelyek közül például jógával, falmászással, lovaglással, tenisszel vagy akár golffal is kiegészíthetjük az edzéseket.

Az elfogadóhelyek folyamatos bővítése és a múlt év második felében megújult Sportkártya szolgáltatási rendszer elsődleges célja az, hogy a változatos mozgás mellett voksoló ügyfelek még egyszerűbben, korszerű és kedvező feltételek mellett használhassák kártyájukat 2014-ben is.