A tőkeemelés teljes összege 656.227.626.- Ft, amelyből 177.263.000.- Ft a Társaság alaptőkéjét emeli, 478.964.626.- Ft a Társaság tőketartalékába kerül. A tőkeemelés következtében a Társaság alaptőkéje 777.263.000.- Ft-ra nő. Az alaptőke-emelésről szóló határozat meghozatalakor a tőkeemelésben résztvevő befektetők újonnan kibocsátandó törzsrészvények átvételére vonatkozó kötelezettségvállaló nyilatkozatai rendelkezésre álltak, valamint a tőkeemelés teljes összege a befektetők által megfizetésre került, a Közgyűlés az újonnan kibocsátandó törzsrészvények átvételére a kötelezettségvállaló nyilatkozatot tett befektetőket feljogosította. Az újonnan kibocsátandó törzsrészvények névértéke 1.000.- Ft, darabonkénti kibocsátási ára 3.702.- Ft, az újonnan kibocsátandó törzsrészvények dematerializált úton kerülnek kibocsátásra. Langmáhr Tamás, a Társaság Igazgatóságának elnöke a fenti tranzakcióval egyidejűleg 6.112 db MEGAKRÁN Nyrt. törzsrészvény értékesítésére vállalt kötelezettséget az alaptőke-emelés során újonnan kibocsátandó részvények KELER Zrt. előtti keletkeztetésének napjával.

A tranzakcióban a Széchenyi Tőkealap-kezelő Zrt. által kezelt Nemzeti Tőzsdefejlesztési Alap 40%-os mértékben, az egyéb intézményi és magánbefektetők mintegy 30-30% mértékben vettek részt.

 

 

A Közgyűlés döntött a Társaság tevékenységi körének TEÁOR 5210’08 Raktározás, tárolás és a TEÁOR 6820’08 Saját tulajdonú, bérelt ingatlan bérbeadása, üzemeltetése kódokkal történő bővítéséről, a Társaság Alapszabályának 10.2. pontja módosításáról oly módon, hogy „Az Igazgatóság elnöke Langmáhr Tamás, szavazategyenlőség esetén az Igazgatóság elnökének szavazata a döntő.” szövegrész helyébe „Az Igazgatóság elnöke Langmáhr Tamás. Az Igazgatóság döntéseit egyszerű szótöbbséggel hozza.” szövegrész kerül, továbbá az Alapszabály fenti határozatoknak megfelelő módosítását követően a változásokkal egységes szerkezetbe foglalt Alapszabályt elfogadta.

A Közgyűlés elhatározta továbbá az újonnan kibocsátandó törzsrészvényeknek az Xtend piacra való regisztrációját, valamint jóváhagyta a törzsrészvényekkel történő kereskedés megkezdése iránti kérelem benyújtását az Xtend piacra. A Közgyűlés felhatalmazta az Igazgatóságot, hogy tegye meg a szükséges lépéseket (i) az újonnan kibocsátandó részvények Xtend-re való bevezetése kapcsán, valamint (ii) a Társaság által kibocsátott valamennyi törzsrészvényének kereskedése iránti kérelem benyújtására.

Fentiekre tekintettel az alaptőke-emelés cégbírósági bejegyzését és a részvények KELER Zrt. előtti keletkeztetését követően Langmáhr Tamás részvényeinek darabszáma 563.888 darabra, részesedésének mértéke és szavazati jogának aránya 72,55%-ra csökken. Vitkovics Péter részesedésének mértéke és szavazati jogának aránya –változatlan részvénydarabszám mellett – 3,86%-ra zsugorodik. Eközben a Széchenyi Tőkealap-kezelő Zrt. által kezelt Nemzeti Tőzsdefejlesztési Alap részvényeinek darabszáma 73.350 darabra, részesedésének mértéke és szavazati jogának aránya 9,44%-ra nő.

Az új részvények BÉT Xtend piacára történő bevezetése az alaptőke-emelés cégbírósági bejegyzését és az újonnan kibocsátandó részvények KELER Zrt. előtti keletkeztetését követően, a várakozások szerint 2018. december első felében várható.

A Közgyűlés jóváhagyta a Társaság Felügyelőbizottságának Ügyrendjét.