A Cosco Shipping nemzetközi szinten működő hajózási vállalat és a Rail Cargo Group (RCG) európai vasútlogisztikai társaság közötti üzleti kapcsolat sok évre tekint vissza. Fontos mérföldkő volt, hogy 2019-ben a Cosco Shipping egyik leányvállalata, az Ocean Rail Logistics S.A. mintegy 15 százalékos részesedést szerzett a Rail Cargo Terminal - BILK-ben.

A szakmai együttműködést egy budapesti találkozó keretein belül erősítették meg, amelyen Wan Min, a COSCO elnöke, Andreas Matthä, az ÖBB vezérigazgatója, Christoph Grasl, a Rail Cargo Group Igazgatósági tagja és dr. Kovács Imre, a Rail Cargo Hungaria vezérigazgatója vett részt.

Először a Rail Cargo Terminal – BILK intermodális terminálját tekintették meg. A 22,3 hektáros budapesti terminál közvetlen kapcsolatban áll Európa kiemelt jelentőségű tengeri kikötőivel (Hamburg, Bremerhaven, Koper, Pireusz, Rijeka) és termináljaival (Neuss, Bécs, Halkali). Az RCT-BILK a Pireusz kikötőjéből induló COSCO-küldemények elosztásának egyik központi csomópontja

Eszmecserét folytattak továbbá a fennálló együttműködés elmélyítéséről és jövőbeni stratégiai projektekről. Az RCG és a COSCO SHIPPING ismét megerősítette, hogy közösen építik tovább az intermodális összeköttetéseket Kína és Közép-Európa között.