2019-ben csatlakozott az euJobs HR-Group (korábban euCSOPORT) cégcsoporthoz, ahol a teljes HR működésért felel. Az euJobs HR-Group minden munkaképes és dolgozni akaró korosztálynak munkát biztosít 16 évestől 99 éves korig. A 2004-ben alapított, 100%-ban magyar tulajdonú cégcsoporthoz tartozik egyebek mellett a diákokat foglalkoztató euDiákok Iskolaszövetkezet, a felnőtteket kölcsönző és közvetítő euJobs, továbbá a nyugdíjasokat foglalkoztató Nyugdíjtöbblet Közérdekű Nyugdíjas Szövetkezet.

Brigitta 17 év HR szakmai tapasztalattal fő feladata a létszám- és személy jellegű költséggazdálkodás szakmai menedzselése  és a megfelelő motivációs rendszer bevezetése mellett a vállalati kultúra és a belső kommunikációs csatornák fejlesztése. A már jól működő programok mellett olyan új irányok meghatározása is cél, amelyek segítenek alkalmazkodni a folyton változó piachoz és hatékonyan járulnak hozzá kollégáink szakmai és személyes fejlődéséhez.

„Munkám során az együttműködés és a közösen elért eredmények motiválnak.” –  vallja Ignácz Brigitta. „A HR egyértelműen csapatmunka, csak együtt tudunk sikereket elérni. Szerencsésnek tartom magam, amiért erős, elkötelezett csapat áll mögöttem sokszínű egyéniségekkel és sokrétű tudással. Az a célom, hogy folyamatos összhangot tudjunk fenntartani a cégcsoport munkavállalói és a munkaadói igényei között. Folyamatosan dolgozunk azon, hogy a jelenlegi és a leendő kollégáink igényeit, kéréseit  figyelembe vegyük és a felmerülő kihívásokra megfelelő megoldást kínáljunk. Vezetőként feladatom és célom a működésünkhöz szükséges humán erőforrás, valamint a személyre szabott horizontális és vertikális karrierutak biztosítása. Meggyőződésem, hogy egy cég jövőbeli fejlődésének és profitabilitásának egyik kulcstényezője, hogy milyen szervezeti felépítésben, mennyire motivált, lojális, elkötelezett, tenni akaró munkavállalókkal dolgozik. ”