A Magyar Batthyány Alapítvány megalapítása óta következetesen támogat minden olyan kiemelkedő tevékenységet és kezdeményezést, amely a mai kor társadalmi, gazdasági, politikai kihívásaira praktikus és pragmatikus, a lehetőségekkel és szükségszerűségekkel arányos választ ad. Mindezek kifejezéseként az Alapítvány - gróf Batthyány Lajos első felelős miniszterelnök és felesége, gróf Zichy Antónia emléke előtt tisztelegve és az általuk képviselt értékeket tovább örökítve – egy évvel ezelőtt létrehozta és oltalommal levédette a gróf Batthyány Lajos és a gróf Zichy Antónia díjakat.

Az Alapítvány a díj létrehozásával és adományozásával olyan teljesítményeket kíván elismerni, amelyek kiemelt társadalmi kihívásokra adnak példamutató válaszokat. Batthyány-Schmidt Margit, az Alapítvány elnöke hangsúlyozta:”Az Alapítvány közéleti szerepénél, a társadalom részére végzett közösségépítő tevékenységénél fogva úgy határozott, hogy megalapítja a gróf Batthyány Lajos és gróf Zichy Antónia díjakat. Célunk, hogy az elismerések által felhívjuk a figyelmet olyan társadalmi innovációkra, kiemelkedő emberi és szakmai teljesítményekre, amelyek jelentős mértékben járulnak hozzá Magyarország sikeres jövőjéhez.”

Jelöltet bárki állíthat július 15-ig. A 7 tagú Bírálóbizottság, melynek tagjai a magyar tudományos és közélet kiemelkedő tagjai, ajánlása alapján a Kuratórium dönt a 2 nyertes személyéről. A nyertesek hivatalos értesítése után az ünnepélyes díjátadóra október elején kerül sor.

A Magyar Batthyány Alapítvány felhívása az alábbi linken tekinthető meg: https://www.youtube.com/watch?v=Z14YE3pakj8&feature=emb_logo

További információ a www.batthyany.hu oldalon érhető el.