A digitális transzformáció olyan globális trend, amely visszafordíthatatlanul átalakít iparágakat, ennek egyik kulcsterülete a Dolgok Internete (Internet of Things).

IoT-képzésünket ettől az évtől egy üzleti értékteremtés-alapú képzéssé formáltuk. A médiában elég sokat beszélnek az okosfejlesztésekről és azok üzleti hatásairól. Maga a fogalom tehát viszonylag népszerű, de hogy mit is takar a technológia, mi van mögötte, üzletileg milyen folyamatokat reformálhat meg az elkövetkező 5-10 évben, azokat érdemes szakértők segítségével elemezni" – mondta a Kürt Akadémia IoT-képzésért felelős vezetője.

Erki Szabolcs hozzátette: „már most látszanak olyan iparágak, ahol IoT-alapú forradalom zajlik. Ilyen például a logisztika és az egészségügy is. Egyre több példa van rá, hogy milyen előnyei vannak az abszolút informatikai- és szenzoralapú rendszerek alkalmazásának". A jövőbeni versenyképesség megteremtéséhez a vállalati folyamatokban ezeknek az innovatív megoldásoknak is kulcsszerepe lesz.

Az IoT for Business online képzésről további információk itt olvashatók.

A képzésen bemutatják a dolgok internete valós, gyakorlati tapasztalaton alapuló értékteremtéseit. Az előadók az IoT-piac elsővonalas résztvevői szolgáltatóként, fejlesztőként, befektetőként vagy éppen felhasználóként osztják meg a tapasztalataikat. Céljuk, hogy a résztvevők megértsék a technológia üzleti hasznát, ki tudják választani a cégük számára megfelelőt, és hídembereként alkalmazni tudják a saját szervezetükben.

Hogyan fejlesztették a képzést, hogy segítsen a koronavírus okozta válság idején is?

A legtöbb szektorban raktározási gondokkal küzdenek a piaci szereplők a felhalmozódott készletek miatt. A megszokott folyamatok nem működnek, az embereket el kellett bocsátani. A képzés felkészít a válság utáni automatizálás lehetőségére.

A szakértők kifejezetten a válságkezelésre és a válság utáni helyzetre hoznak kezelési módokat, tanácsokat. A tematikát kibővítették, aktualizálták, a tananyagba belekerültek tanulságos aktuális esettanulmányok, best practice-ek és epic failek, melyek az elmúlt hetekben a vírusválság kapcsán születtek.

A Kürt Akadémia előzetesen felmérte a részt vevő hallgatók igényeit, hogy a digitális kurzus minél testreszabottabb tartalmakkal indulhasson. A teljes cikket olvassa el az IoT Zóna oldalán!