Az Invitech 2020-ban jubileumi, tizedik alkalommal osztotta ki a civil szervezetek számára meghirdetett InnoMax innovációs díjakat.

Az Igazgyöngy Alapítvány által működtetett Toldi Tanoda szakmai vezetője Monitor Délután műsorunkban elmondta: pedagógusi munkája mellett társasjátékok tervezésével is foglalkozik. Tavaly pedig Jesztl Józseffel közösen megjelent a Jól játszani című könyvük, amelyben hét darab táblás játék is található.

„Az InnoMax Díjra azzal pályáztunk, hogy a könyvből a Katicatülekedést szeretnénk leprogramozni és elérhetővé tenni online. A játék sajátossága, hogy különböző előnyadási módokat is kidolgoztunk, ennek köszönhetően az eltérő tudású játékosok is izgalmas partikat játszhatnak. Ezt a szemléletet szeretnénk átültetni az online világba is. Először egy zárt, biztonságos rendszerben az ország tanodás gyerekei számára fejlesztjük a programot. Hosszú távon pedig akár több játékot és nagyobb közönséget is el tudunk képzelni, mert szeretnénk, ha az előnyadás kultúrája, az egyenlő felek társasjátékozása jobban bekerülne a köztudatba" – összegezte Lencse Máté.

További részletekért hallgassa meg az interjút!