Ha az indulási célpontokat sikerülne rakétákkal vagy akár nagy teljesítményű drónokkal lőni, akkor az ukránok a jövőben meg tudnák magukat védeni ezektől a támadásoktól.

Bendarzsevszkij Anton arról is beszélt, hogy a három hete indított kurszki ukrán offenzíva továbbra is tud előrenyomulni, azonban lelassult ez az előrehaladás, valamint számos veszteséget is szenvedtek. Hozzátette, hogy az ukrán csapatok a hadműveleti tartalékaikat vélhetően ezekre a műveletekre készítették fel. Sőt, elkezdték megerősíteni a pozíciójukat erődítmények építésével és lövészárkok ásásával, amivel még lassabb lehet a kiszorításuk.

Az oroszországi kurszki régióban folytatott hadművelet augusztus 6-i kezdete óta Ukrajna 594 orosz katonát ejtett fogságba, és jelenleg több mint száz települést, azaz 1294 négyzetkilométert tart ellenőrzése alatt – közölte Olekszandr Szirszkij, a fegyveres erők főparancsnoka kedden az állami intézmények vezetőinek fórumán.

A kurszki műveletnek az volt egyik célja, hogy jelentős orosz erőket vonjanak el más irányokból, főként a Donyeck megyei Pokrovszk és Kurahove térségéből, ugyanakkor az ukrán főparancsnok úgy fogalmazott, hogy a helyzet Pokrovszknál meglehetősen súlyos. Az orosz védelmi minisztérium jelentésére hivatkozva a RIA Novosztyi kedden azt közölte, hogy az orosz hadsereg elfoglalta a Pokrovszktól alig 10 kilométerre található Orlivkát. Nagy Károly interjújában arra is kitértek, hogy milyen új fegyvert vethet be Ukrajna.