Fellinit rendező-festőnek nevezték, filmjeinek állandó hangfestője Nino Rota filmzenéivel emlékezünk a halhatatlan mesterre, a szomorú bohócra a Margitszigeti szabadtéri színpadon

Federico Fellini az egyik legnagyobb olasz filmes, akit első olaszként jelöltek rendezői Oscar-díjra, s négy alkotása is nyert a legjobb külföldi filmek között. A művész-rendező nevét világszerte számtalan intézmény őrzi, Budapesten a többi közt moziterem és a Római Kultúrbisztró.

A Margitszigeti – Filmzene koncerten a Hámori Máté vezette a fiatalos, és dinamikus repertoárjáról is ismert Óbudai Danubia Zenekart a zeneszerző NINO ROTA unokaöccse Marcello Rota vezényli. A karmester közreműködésével, igazán különleges élményt kínál a megismételhetetlen esemény a Margitszigeten. A családi érték-örökség ápolásában jelentős részt vállaló zenész - karmestert a koncert programjának összeállítójaként és a zenei élmény autentikus közvetítőjeként köszönthet a magyar közönség.

Marcello Rota már nem először vezényli az Óbudai Danubia Zenekart, aki most egy különleges projekt, a Fellini 100 éves évfordulójára készített emlékezésre állította össze a Margitszigeti nyári színház kérésére a film-zene koncert programját, gazdag vizuális élmény kíséretében. A koncerten fellép Cristina Mosca olasz szoprán, aki az operaszerepei mellett szívesen vesz részt színházi produkciókban, különleges formációk, újfajta kezdeményezések előadásaiban.

Néhány a koncerten felhangzó emblematikus alkotás a Fellini és Nino Rota párostól:

La Strada - Országúton

Le notti di Cabiria - Cabiria éjszakái

La dolce vita - Édes élet

Amarcord - Amarcord

Il Casanova di Federico Fellini - Fellini – Casanova

https://szabadter.hu/programok/federico-fellini-100-filmzene-koncert