• Az ázsiai-csendes-óceáni térség részvényindexei mérsékelten emelkedtek. A japán Nikkei 225 index 0,77%-os emelkedéssel, az ausztrál S&P ASX 200 index 0,05%-os, a Kospi pedig 1,42%-os pluszban kereskedik. A kínai részvénypiacok 0,50-0,60% körüli pluszban kereskednek.

  • A hétvége utáni szeánsz első részében a devizapiacon nem történt nagyobb változás. A kereskedés nyugodt, a legtöbb devizapár a -0,20-0,20%-os tartományra korlátozza a változásokat.
  • A dollár nem jegyez jelentős változásokat. A legtöbbet erősödő deviza ma az ausztrál dollár. Az EURUSD devizapár ma 0,05%-ot veszít, és 1,0840 ponton áll.
  • Észak-Korea szombaton az idei harmadik katonai demonstrációját hajtotta végre. A gyakorlatok során több cirkálórakétát lőttek ki egy keleti katonai kikötő közelében – jelentette a dél-koreai vezérkari főnök. A katonai manővereket a dél-koreai és az amerikai hírszerző ügynökségek is figyelemmel kísérték – jelentették mindkét ország ügynökségei.
  • Az amerikai elnök bejelentette, hogy három amerikai katona meghalt és több mint 34-en megsebesültek egy dróntámadásban, amely a jordániai-szíriai határon lévő amerikai katonai bázist érte. Joe Biden kijelentette, hogy a támadást Irán által támogatott radikális militáns csoportok szervezték. Az Egyesült Államok bejelentette, hogy megtorló akciókat terveznek.
  • Klaas Knot, a Kormányzótanács tagja szerint az Európai Központi Banknak biztosnak kell lennie abban, hogy a bérek tartósan csökkennek ahhoz, hogy kamatot tudjon csökkenteni.
  • Eközben Francois Villeroy de Galhau, a Kormányzótanács tagja kijelentette, hogy az Európai Központi Bank az idén bármikor csökkentheti a kamatokat, és a következő üléseken minden lehetőség nyitva áll.
  • A kriptovaluták a hatalmas kínálati nyomás ellenére erősödnek. A Bitcoin 0,50%-os emelkedéssel kereskedik, és a 38 400 dolláros helyi mélypontról jelenleg 42 200 dollárra emelkedett.


Az OIL.WTI mai árfolyama 0,30%-kal 78,30 USD/hordóra emelkedik. Az árfolyam emelkedő tendenciát mutat, mivel 67 USD körül megerősítette a kettős fenék alakzatot. Forrás: xStation 5

A Gazdasági Naptár mai napra szóló pontjait ITT tekinthetik meg.