Elhozza az otthon ízét, illatát – jelzi előre szlogenjében a Fasírt Futár, ami nem másról szól, mint ami nevében van: házhoz szállított fasírtról. Tulajdonosai és megálmodói, Krista Gabriella és Krista Gábor a Trend FM vendégei voltak, a Menni-Enni műsorban.

Szeptemberben indult útjára a kezdeményezés, ami egyszerre eteti a budapestieket és lát el falatokkal céges rendezvényeket. Az ötlet a hétköznapokból jött – mondta Krista Gabriella, aki eleinte családját, majd barátait vonta be a kísérletezésbe, mint kóstolókat és véleményezőket. A bíztatásuk adta meg a lendületet a vállalkozás beindításához, ami egy 100 százalékban családi projekt, fiaik is segítik őket.

A recept is családi

Gabriella édesanyja receptjét tökéletesítette saját ízlése szerint, ami krémesre pépesített hagymával és zsemle masszával készül, de pontos forgatókönyv van a hagyma hőmérsékletére, illetve a fűszerezés időpontjára is - mondta. Nincs túlmagyarázva, klasszikus, de minőségi összetevőket használnak, így akár reggelire is megállja a helyét – tette hozzá.

Húsmentes és csirkés fasírt is van a kínálatban a klasszikus sertésből készülő verzió mellett. A kiszállítás előtt pedig sokkoló hűtést kap a legtöbb termékük – mondta Krista Gábor. A fasírt és a bundáskenyér is lecsöpögtetés után, végül szobahőmérsékleten kerül kiszállításra, hogy elkerüljék a forró ételek csomagolásánál elkerülhetetlenül keletkező vizesedést – magyarázta. A kész termék így napokig tárolható, bármikor fogyasztható hidegen-melegen, ami a családi események, házibulik esetén főleg kényelmes.

A teljes beszélgetést Buza Sándor műsorában itt hallgathatja vissza: