A Gazdasági Versenyhivatal és a Magyar Versenyjogi Egyesület – idén együttműködve a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Versenyjogi Kutatóközpontjával – hatodik alkalommal szervezte meg a fórumot. A hazai versenyjog éves csúcseseményén a szakma itthoni és nemzetközi képviselői vitatták meg a versenyjog világának legaktuálisabb témáit szakmai előadások és panelviták keretében.

Idén a két fő téma a tavasszal élesedett új európai digitális piacszabályozás (Digital Markets Act – DMA), illetve a versenyjog és a fogyasztóvédelem kapcsolata voltak. A diskurzust többek között olyan szakemberek segítették, mint Tóth Tihamér, a Európai Bíróság bírája, Olivier Guersent, az Európai Bizottság Versenypolitikai főigazgatója, Ioannis Lianos, a görög versenyhatóság elnöke, Rigó Csaba Balázs, a GVH elnöke, Hegymegi-Barakonyi Zoltán, a Magyar Versenyjogi Egyesület elnöke, Tóth András, a GVH elnökhelyettese, a Versenytanács elnöke és Assimakis Komninos, ügyvéd, neves versenyjogi szakember.

Rigó Csaba Balázs nyitóbeszédében kiemelte: „hazánkban számos szakember dolgozik együtt azért, hogy a tisztességes piaci verseny legtisztább formája érvényesüljön. Mi mindannyian egy közös cél érdekében tevékenykedő, szakmai közösséget alkotunk. Márpedig minden szakmai közösségnek szüksége van egy fórumra, mely keretet ad a párbeszédnek és az építőjellegű szakmai vitának. Ezt a célt szolgálja a Versenyjogi Fórum".

Hegymegi-Barakonyi Zoltán, a Magyar Versenyjogi Egyesület elnöke köszöntőjében hangsúlyozta, hogy: „az idén 30 éves Magyar Versenyjogi Egyesület célja a versenykultúra fejlesztése és a versenyjog népszerűsítése a tisztességes verseny feltételeinek előmozdítása érdekében. A Gazdasági Versenyhivatallal közösen szervezett Fórum a hazai versenyjogi szakma zászlóshajó rendezvénye, amelyen a korábbi évekhez hasonlóan az idén is kiváló hazai és külföldi szakértők adnak elő a magyar és az európai versenyjog aktuális kérdéseiről".