A vasárnapi 25-6-os, Horvátország elleni bemutatkozást egy 20-2-es Szlovákia elleni siker követte a magyar női vízilabda válogatottnál. Mindkét találkozón Keszthelyi-Nagy Rita volt a csapat legeredményesebb játékosa. Szerdán Oroszország ellen a csoportelsőség szempontjából is sorsdöntő mérkőzést vívnak Bíró Attila tanítványai.

A férfi csapat holnap kezdi meg szereplését egy szintén egyszerűnek ígérkező, Törökország elleni mérkőzéssel. A válogatott szövetségi kapitánya, Märcz Tamás Sportérték című műsorunkban elmondta: a csoportban a törökökön kívül még egy könnyebb mérkőzés vár a csapatra, Málta ellen. A kettő között viszont csütörtökön a világbajnoki ezüstérmes Spanyolország lesz az ellenfél. Ez a találkozó határozhatja meg a válogatott későbbi szereplését, egy csoportelsőséggel ugyanis azonnal a negyeddöntőbe lehet kerülni. Imre Lőrinc interjúja.

A kétszeres olimpiai és kétszeres világbajnok pólós Madaras Norbert is nyilatkozott a válogatott esélyeiről. Az FTC-Telekom Waterpolo szakosztályelnökét Imre Lőrinc kérdezte.