A Budapest Varietét Richter Szebasztián és Eötvös Krisztina artista – művész páros ébresztette fel Csipkerózsika álmából 2019. februárjában. Budapesten a múlt században számos varieté színházban szórakozhatott a nagyérdemű. A Budapest Varieté, az Arizona, a Kamara és a Maxim Varieté mind jól ismert nevek voltak a szórakoztatás palettáján. A varieté nem színház! A klasszikus varieté műsorban hagyományosan megtalálható a komikus, az artista, a tánckar és az énekes.

Az egész estés szórakoztatáshoz vacsora is kapcsolódik – mondhatnánk úgy is: dinner show – amelyet követően a vendégek elfoglalják helyüket a színházteremben.

Szebasztián és Krisztina sok éves show business tapasztalatukra és kiváló nemzetközi kapcsolataikra alapozva tudták megnyerni a legjobb előadókat a világ legkiválóbb cirkuszaiból és varieté színházaiból. A 2019-es nagy sikerű előadásokat 2020-ban újabbak követik!

Káprázat és Humor című̋ előadás a revük és varieték nemzetközi világában ismert hazai és külföldi artista művészekkel, akik bronz, ezüst és arany díjjal is kitüntettek nemzetközi cirkusz fesztiválokon.

A humor mesterei a Cirque du Soleil főszereplő bűvésze, showman-je Michael Halvarson először Magyarországon, és a varietévilág, legviccesebb SZTÁR komikusa a Monte Carlói Cirkuszfesztivál díjnyertese a magyar származású Steve Eleky fogja szórakoztatni a közönségét!

Ezen kívül, egy káprázatos énekes díva, A Szombat Esti Láz elképesztő táncosai és Kőhalmi Ferenc a fantasztikus humorú műsorvezető, aki végig kalauzolja a nézőket a fülledtt erotika és a szerelem hálóján át egész a rockos hangulatig. Monte Carlo, New York, Las Vegas, Paris…… után Budapesten a varietévilág legkiválóbb művészei!

Egy igazi szórakozás klasszikus módon, a mai időknek megfelelően a legnagyobb varieté sztárokkal és egy fantasztikus vacsorával Magyarország egyik legjobb séfjétől.

Ez a Budapest Varieté!

Eötvös Krisztina és Richter Szebasztián

A Séf

Az est exkluzív vacsorájának tervezője Litauszki Zsolt, a Gundel étterem executive séfje, aki egy igazán mesteri gasztronómiai élményt varázsol a Budapest Varieté vendégei számára!

A menü (fotókkal):

https://www.budapestvariete.hu/vacsora/

Kőhalmi Ferenc Bűvész és Műsorvezető

Kőhalmi Ferenc a Budapest Varieté házigazdája, aki kellemes hangjával, bűvésztudásával és varázslatos humorral kalauzolja végig a közönséget a varieté show világában. Cilinderéből repülnek a tárgyak, humorával pedig mindig megnevetteti közönségét, akármikor és akárhol is bukkan fel még a vacsoraasztaloknál, a színpadon vagy a nézőtéren. Bátran kijelenthetjük, hogy Ferenc Magyarország legszimpatikusabb és legszerethetőbb műsorvezetője. Többszörös nemzetközi bűvészverseny nyertes és többek közt a Bűvész Európa Bajnokság bronz érmese.

Steve Eleky

A Budapest Varieté sztárvendége

A varietévilág legnagyobb sztárja a magyar származású Steve Eleky, aki komikusként lett világhírű. A hatvanas évek elején kivándorolt legendás magyar cirkuszművész-család gyermekeként Németországban, Kasselben született. Artistaként és zsonglőrként kezdte a pályáját, de igazán egyik műfajban sem találta a helyét. Skótszoknyás karakterű komikusként először a világ legnagyobb revü színházában, a berlini Friedrichstadt-Palast-ban lépett színpadra, ami azonnal hatalmas sikert és népszerűséget hozott neki. Steve a legpatinásabb varieték, revük, dinner showk állandó fellépője. A Monte Carlói Nemzetközi Cirkuszfesztivál díjnyertese, a varieték sztárja először magyar színpadon!

Steve különösen kötődik a Budapest Varietéhez. Az 50-es években családtagjai rendszeres fellépői voltak ennek a varietének.

Az ő szavaival élve:

"ez a 2020-as fellépés Budapesten a szívem csücske"

Michael Halvarson

Bűvész/zsebtolvaj - A Cirque du Soleil Sztárja

Svédországból érkezik a világ egyik legjobb bűvész/zsebtolvaja! Michael Halvarson a svéd bűvész, zsebtolvaj, komikus és showman, aki egyedi karakterstílussal és elképesztő kézügyességgel rendelkezik. A legpatinásabb varieték és show műsorok fellépője világszerte. A Cirque du Soleil Koza című előadásának főszereplője, sztárja. Többek közt a The Illusionist előadásában is láthatta őt a közönség és az angol BBC által készített TV műsorban, a The Magicians-ben is, amik nagy elismerést jelentenek egy bűvész számára.

Halvarsont figyelve mi is csak Rodolfó szavaival figyelmeztethetjük közönségünket:

"Figyeljék a kezemet mert csalok"

Trio Bokafi - Ugródeszka Akrobaták

A 3 fiatalember lélegzetelállító ugródeszka akrobata, számuk egy igazi klasszikus unikum magyar produkció. A világ legismertebb és legnívósabb varieték állandó fellépői. Többszörös nemzetközi cirkusz fesztiváldíjasok, többek között a franciaországi Nemzetközi Cirkuszfesztivál díjnyertesei. Németországban a legpatinásabb varieték, dinner showk a Palazzo és Teatro rendszeres fellépői.

A lélegzetelállító ugrások és több fordulatos szaltók a levegőben igazi eleganciával fűszerezve. A varieték sztár ugródeszka akrobatái, akik a nagyvilágot bejárva a Budapest Varieté színpadán mutatják be elképesztő műsorszámukat!

Thu Hien - Drótkötél egyensúlyzó

A vietnámi Thu Hien, aki a világ legjobb női lengődrót artista művésze. Produkciója nemcsak lenyűgöző, hanem egyedülálló a világon.  Világszerte nemzetközi cirkuszfesztiválok, varieték, revük és Tv műsorok közönségét kápráztatta el. Franciaország legnagyobb revü műsorának, a Royal Palace-nak sztár fellépője a Budapest Varieté színpadán lesz látható hihetetlen műsorszámával. Többszörös varieté és cirkuszfesztivál díjnyertese.

A kazahsztáni Cirkuszfesztivál Arany díjasa, a moszkvai Nikulin nemzetközi fesztivál Bronz díj nyertese. Lélegzetelállító produkció, amitől garantáltan eláll a közönség lélegzete.

Veres Henrik

Pattogó Labdazsonglőr a Cirque du Soleil zsonglőre

Veres Henrik a világ egyik legjobb és leggyorsabb pattogólabda zsonglőre, aki 12 éves korában kezdte elsajátítani a zsonglőrködés tudományát, és rá 2 évre már a közönség is megcsodálhatta elbűvölő tehetségét. Különleges produkciójával a franciaországi varieté fesztiválon ezüstérmet nyert. Jelenleg a Cirque du Soleil előadásainak rendszeres fellépője. A hagyományos zsonglőrszámoktól eltérően Henrik pattogólabdákat használ, melyekkel a magasba dobálva és lefelé pattogtatva egyaránt szédületes gyorsasággal bravúros trükköket mutat be elegáns varieté stílusban.

Fever Dance Group a Budapest Varieté Tánckara

A Fever Dance Group-ot az RTL Klubon több évadon keresztül futó Szombat Esti Láz című  nívós televíziós show-műsor művészei alkotják, mellyel egyedülállóak Magyarországon! A rutinos és magasan képzett táncosok, akiknek látványos koreográfiái és csodálatos kosztümjei garantálják a színvonalas és önfeledt szórakozást!

Czigány Judit

A Budapest Varieté énekes Dívája

Judit egy kivételes énekesnő káprázatos hanggal, aki már óvodás korában tudta, hogy énekesnő szeretne lenni. A Budapesti Operett Színházban elvégezte a Broadway Stúdiót és ez idő alatt számos szerepet játszott el. A Recirquel társulat énekesnőjeként bejárta a fél világot. Énekelt már Kolumbiában, Tel-Avivban és számos más országban világszerte. A Sztárban Sztár Leszek televíziós műsorban is láthatták már a TV2 nézői.

Bakk Diana

Rúd Akrobata

Diana egyedülálló és kimagasló tehetségét mutatja be a rúdon. Szexi műsorszámában az akrobatikus elemek keverednek a mozgással. A műsorszám különlegessége, hogy nemcsak a rúdon, hanem a rúd tetején is bemutat kéz és fej egyensúlyozó trükköket, 3 méter magasban, biztosító kötél nélkül, ami a világon egyedülálló. A Spanyolországi Nemzetközi Cirkuszfesztivál különdíj nyertese és a Winter Garten Varieté fellépője. Egy igazán egyedi és stílusos műsorszám, ami betekintést ad az erotika és a szenvedély világába.

Duo Juderto

Légtornászok

A Duo Juderto, vagyis Bistei Judit és Kökény Róbert nemcsak a színpadon, de az életben is egy párt alkotnak. Elképesztő légtornásztrükköket mutatnak be az úgynevezett gurtni kelléken több méter magasban. Műsorszámukkal egy romantikus és érzelmekkel teli hangulatot mesélnek el a színpadon és levegőben.

A költészet, a zene és az artisztika lenyűgöző szimbiózisa elevenedik meg. A Budapesti Nemzetközi Cirkuszfesztivál- Lyrical Circus Show résztvevői és tengerjáró luxushajók rendszeres fellépői. Érzelmileg dús új produkció a varieté világban .

Szebasztián és Krisztina

Villámgyors Átöltözők

A villámgyors átöltözés mesterei Szebasztián és Krisztina egy Gyors Átváltozásos műsorszámot mutatnak be, amikor Krisztina a közönség előtt varázslatos gyorsasággal vált karakterről karakterre, és bújik egyik kosztümből a másikba, miközben varázslatos hangulatot varázsolnak Szebasztiánnal a színpadra, csupán egy esernyő alá, egy lepel, vagy szűk henger mögé rejtőzve. A Quick Change Dance műsorszámukat Európa, Amerika, Ausztrália és Ázsia több mint 50 országában láthatta már a különböző varieték, revük, musicalek, luxushajók közönsége.

Különlegességként színpadi előadások szakmai tanácsadói is, így részt vettek a Hamupipőke Broadway előadás manilai megvalósításában: segítségükkel valósult meg a varázslat a színpadon, amikor Hamupipőke szurtos ruhája báli ruhává változik.

Nemzetközi cirkusz fesztiválok többszörös díjnyertesei Ázsiában és Európában.

Sajtó fotók: https://www.budapestvariete.hu/sajto-fotok

Videó promo 2020-as előadásról: https://www.youtube.com/watch?v=AjxxzOyL0bU

További információk: www.budapestvariete.hu