A koncertturné elődje, a The World of Hans Zimmer - A Symphonic Celebration először 2018-ban Németországban indult, és azóta számos sikeres koncertet tudhat maga mögött világszerte. Ezúttal Hans Zimmer személyesen nem lép színpadra, de az ő jelenléte és kreatív kurátori szerepe biztosítja a show minőségét a világ legkiválóbb szólistáival és egy szimfonikus zenekarral.

A „Hollywoodi Lázadó” (ahogyan a BBC nevezi) újra és újra izgalmas élményt nyújt a The World of Hans Zimmer című produkciójával, melyben rendkívüli dallamai és modern kompozíciói magukban hordozzák a filmvilág legnagyobb alkotásainak esszenciáját.

Ő fűszerezte és adta meg azt az energialöketet, amivel filmzenéje örökre beírta magát a halhatatlanok közé. Olyan klasszikusok zenéjét jegyzi, mint: a Dűne, a James Bond: No Time to Die, Az Oroszlánkirály, a Gladiátor, a Karib-tenger kalózai, a Batman: A sötét lovag trilógia, az Interstellar, az Utolsó szamuráj, a Top Gun: Maverick...

A The World of Hans Zimmer - A Symphonic Celebration dupla albumát 2019-ben a Sony Classical jelentette meg. A New Dimension európai turné a Semmel Concerts, az RCI Global. a Tomek Productions összefogásának köszönhető.

Hans Zimmer több mint 500 zenei projektet jegyez, melyek összességében több mint 28 milliárd dollárt hoztak világszerte a pénztáraknál. Zimmer két Oscar-díjjal, három Golden Globe-díjjal, négy Grammy-díjjal, egy American Music Award-dal és egy Tony-díjjal lett elismert a zenei szakmában.