A Fővárosi Törvényszék Cégbírósága engedélyezte az MKB-Pannónia Alapkezelő 2022. augusztus 31-i beolvadását a Budapest Alapkezelőbe. A jogutód szervezet MKB Alapkezelő Zrt. néven folytatja működését 2022. szeptember 1-től. A két alapkezelő legfőbb szervei 2022. május 25-én hozták meg az erre vonatkozó döntésüket.

Az egyesülést követően az MKB Alapkezelő által kezelt vagyon megközelíti a 1.200 milliárd forintot, az alapkezelő által kezelt befektetési alapok és egyéb portfóliók pedig lakossági és vállalati megtakarítók, illetve intézményi ügyfelek széles körének segítik befektetési céljaik megvalósítását.

Újabb mérföldkőhöz közeledik a Magyar Bankholding keretében zajló fúziós folyamat: hamarosan két, sikeres és eredményes alapkezelő egyesíti erejét MKB Alapkezelő néven. Kiemelt célunk, hogy befektetési alapjaink kiváló teljesítményével és széles választékával, valamint kiemelkedő vagyonkezelési szolgáltatásunkkal ügyfeleink elégedettségét és bizalmát tovább növeljük irányunkba, egyben tovább növekedjünk a hazai alapkezelői és vagyonkezelői piacon.

Mind a két alapkezelő között, mind a Magyar Bankholding többi leányvállalatával számos szinergia lehetőség adódik, ezek kihasználása révén jelentős értéket tudunk teremteni ügyfeleink és az egész Bankholding számára” – nyilatkozta dr. Tóth Nándor, az MKB-Pannónia Alapkezelő vezérigazgatója, az egyesült alapkezelő leendő vezérigazgatója.

Az MKB-Pannónia Alapkezelő és a Budapest Alapkezelő is kiemelt figyelmet fordít arra, hogy a fúziós folyamat lépései az ügyfelek és a partnerek számára zökkenőmentesen, a megszokott magas szolgáltatási színvonal fenntartása mellett valósuljanak meg. Mindezeken túl természetesen a társaságok a törvényi előírásokat betartva a várható változásokról az ügyfeleket is folyamatosan értesíteni és tájékoztatni fogják.