Idén február elején az XTB Group közzétette a 2020-ra vonatkozó előzetes pénzügyi eredményeit. A bevételek és nyereség rekordértékei mellett a Csoport az aktív ügyfelek tekintetében is a legmagasabb értékeket jelentette. 2020 negyedik negyedévének végén az aktív ügyfelek átlagos száma (az átlagos ügyfelek száma, akik legalább egy tranzakciót hajtottak végre a három hónapos időszakban) elérte a 72 346-ot. Ez az eredmény lehetővé tette az XTB-csoport számára az ötödik hely elérését az aktív ügyfelek számát tekintve a legnagyobb globális brókerek rangsorában a Finance Magnates által közzétett Quarterly Intelligence Reportban.

„Az XTB egyik prioritása az, hogy ügyfeleinek növekvő igényeire összpontosítson azáltal, hogy a legjobb befektetési ajánlatot nyújtja számukra – mind az eszközök, mind a platform és a szolgáltatás tekintetében. Folyamatosan fejlesztjük az xStation és az xStation Mobile platformjainkat. Ezek a tevékenységek befolyásolták az eredményeket – 2020-ban több mint 112 000 új ügyfelet szereztünk, ami annyi, mint 2014–2019-ben összesen. Nem lassítunk – 2021-ben még legalább 120 000 új ügyfelet szeretnénk szerezni” – mondta Omar Arnaout, az XTB vezérigazgatója. – „Különösen büszkék vagyunk azonban az aktív ügyfelek számára, amely lehetővé tette számunkra, hogy először kerüljünk fel a TOP 5 globális brókerek listájára – ez azt prezentálja, hogy az ügyfelek nagyra becsülik ajánlatunkat, és értékelik az XTB-nél való kereskedést” – tette hozzá Omar Arnout.

Az új ügyfelek megszerzésére való összpontosítást megerősítik a Csoport által közzétett adatok. Az XTB csoport az öt legnagyobb bróker között a legdinamikusabbnak számított az aktív ügyfelek számának növekedése szempontjából. 2020 negyedik negyedévét összehasonlítva 2019 megfelelő időszakával az XTB hozzávetőlegesen 41 500 aktív ügyféllel bővült, vagyis 135%-os növekedést regisztrált (2019 negyedik negyedévében az XTB-nek körülbelül 30 800 aktív ügyfele volt).

A Finance Magnates jelentésben leírt, az aktív számlák legnagyobb számát tekintve a brókerek teljes listájában az XTB a 20. (2019. negyedik negyedév) helyről az ötödik helyre (2020. negyedik negyedév) lépett, és szintén az aktív számlák legnagyobb növekedését regisztrálta az öt legnagyobb bróker közül.

A Finance Magnates jelentésben szereplő, öt legfontosabb bróker listája az aktív számlák számát tekintve az alábbi táblázatban található:

Forrás: Finance Magnates Quartely Intelligence Report Q4 2020 and Q4 2019

Az egyik legdinamikusabb bróker a világon

A Finance Magnates az egyik legnagyobb globális online multi-aktíva kereskedési tudásközpont. A Finance Magnates Intelligence elemzői csoportja negyedéves jelentéseket tesz közzé, amelyek összefoglalják a befektetési ágazatot – leírják az abban működő vállalatokat, valamint a trendeket, híreket és a szabályozás változásait. Az XTB Group évek óta szerepel a jelentésekben megjelenő brókerek között, de az aktív ügyfelek számát tekintve először került fel a legnagyobb vállalatok TOP 5 listájára.

„Negyedéves hírszerzési jelentéseinkben közzétesszük a legnagyobb FX/CFD brókerek rangsorát. 2020 utolsó negyedévében az XTB eredményei különös figyelmet keltettek – ez a bróker érte el a legnagyobb negyedéves növekedést az aktív számlák számának tekintetében, ami lehetővé tette számára, hogy a TOP öt globális bróker közé kerüljön. Az adatok azt mutatják, hogy a vállalat képes volt átalakítani a jelentős piaci volatilitás okozta megnövekedett befektetési érdeklődést és vonzani a befektetők nagy csoportját, valójában csak egy év alatt megduplázva az aktív számlák bázisát” – mondta Sylwester Majewski, a Finance Magnates hírszerző csoportjának vezetője.

További információ az XTB tevékenységéről itt található.