• Az Európai Unió statisztikai hivatala (Eurostat) közölte, 1 százalékkal csökkent az euróövezet 19 tagállamának ipari termelése, a januárban mért 0,8 százalékos növekedés után.
  • A világ egyik legnagyobb gazdasága, az Amerikai Egyesült Államok, a koronavírus-járvány ellenére is igen jól teljesít. A vártnál jobb adatok érkeztek mind a munkaerőpiacról, feldolgozóiparból és kiskereskedelemről is.
  • 11,7%-kal elmaradt a februári magyar építőipari termelés volumene az előző havitól. Viszont z építőipar kilátásai az idénre nem rosszak, hiszen a meginduló uniós források a várakozások szerint jelentős keresletet hoznak majd.
  • 1,8% -kal csökkenhetett a német gazdaság az előző negyedévhez képest az idei év első negyedévében, a koronavírus miatt bevezetett korlátozások hatására. Elemzők szerint a bruttó hazai termék ebben az évben 3,7%-kal nőhet, ami jelentősen elmarad a korábbi 4,7%-os előrejelzéstől.

Újra gyengül a forint

A hetet még erősen, 357,22-vel kezdte a forint az euróval szemben, majd kedden visszalépett az erősödéstől és újra 360-as szint felé indult, 359,41-gyel zárta a napot. Szerdán még próbált ellenállni, 358,46-tal, de csütörtökön újra 359,27-nél jártak a jegyzések. A keddi nagy esés után nem tudott korrigálni a magyar deviza, végül pénteken 361,09 körül jár a fizetőeszközünk.

Az EUR/USD árfolyamon nem látunk nagy változást, 1,1913-ról ingázott át a héten 1,1991-re.

A dollárral szemben is elvesztette lendületét a forint. A hétfői 300,55ről, kedden 299,84-re mozgott az árfolyam, amihez csütörtökön tartotta magát, de péntekre újra 301,28 fölé gyengült.

Rekordszinten a tőzsdék, folytatódik az emelkedés

Erősen zártak a tőzsdék Amerikában, csúcsot döntenek a részvények.  Számos biztató gazdasági hírre reagáltak így az indexek, többek között az erős kiskereskedelmi adatok. a heti segélykérők számának csökkenése, valamint a jól teljesítő feldolgozóipar is segítette a menetelést.

A trend Ázsiában és az európai piacon is folytatódik. Kimondottan jó a hangulat Európa vezető tőzsdéin, a magyar és a brit tőzsde is jól teljesít.