Az Év Séfje Rosenstein Róbert, a Rosenstein Vendéglő konyhafőnöke lett, az Év Ifjú Séfje díjat az Iszkor séfje, Pohner Ádám vehette át.

Az Év Cukrászdája díjat és a Pastry Shop Best Of The Best címet a Málna The Pastry Shop kapta. Az Év Éttermi Cukrásza díjat a Kollázs Brasserie&Bar pastry chef-je, Szűcs Árpád nyerte el.

Az Év Szerethető Étterme díjat a Goli fire hearted kitchen, a Dining Guide Életműdíját pedig Nyíri Szása, az Arany Kaviár társtulajdonosa vehette át. A Múzsa kapta az Év Koktélbárja díját, Rácz Imre, a Spago vezető sommelier-je az Év Sommelier-je, és a Matild Palace, a Luxury Collection Hotel lett az Év Szállodája.

Az idei évben jelentősen megváltozott az Év Étterme díj odaítélésének feltételrendszere. „Az eddigiekhez képest nem a TOP 10-es lista legmagasabb pontszámmal rendelkező étterme kapja a díjat, hanem az a TOP 10-es listán szereplő étterem, amely az adott évben több szempont figyelembevételével a legkiemelkedőbb teljesítményt mutatja" – mondta Herczeg Zoltán, a Dining Guide felelős kiadója.

Másik újdonsága, hogy a Dining Guide Étteremkalauz külön fejezetben foglalkozik a fenntartható gondolkodású éttermekkel. „Véleményünk szerint felelősséggel gondolkodó vendéglátóhelyek besorolása nemcsak a ma divatos 'farm-to-table', vagy 'nulla kilométeres' alapanyag beszerzéssel kapcsolatos fogalmak teljesítésében merül ki, hanem a globális értelemben vett fenntartható, felelős magatartást és étterem működtetést is jelenti."

A Dining Guide 2005 óta adja át díjait, így a legrégebbi Étteremkalauzként is számon tartható Magyarországon. Az elmúlt években a TOP 10 ranglistájukat két-három Michelin-csillagos külföldi séf segítségével állították fel, és ők határozták meg, hogy az adott évben mely étterem nyerje el az Év Étterme díjat.

A külföldi séfek az éttermi tesztelések utolsó fázisában érkeztek Magyarországra és a TOP 25 étterem tesztelése után hozták meg a döntésüket. Ezt a feladatot idén a Dining Guide már önállóan végezte el, de a munkájukat továbbra is segítette Fausto Arrighi, a Michelin Guide legendás egykori igazgatója, aki tanácsadóként nyolc éve közreműködik az Étteremkalauz munkájában.

2024-es díjazottak
  • Dining Guide Év Étterme Díj: SALT Budapest
Különdíjak
  • Dining Guide Restaurant Best Of The Best / Stand Étterem
  • Dining Guide - Bibo Az Év Fenntartható Étterme / Natura Hill Zebegény
  • Dining Guide - BMW Az Év Innovatív Konyhája / Onyx Műhely
  • Dining Guide Az Év Alternatív Vendéglátóhelye / Buborék Csopak
  • Dining Guide - Master Good Az Év Séfje / Rosenstein Róbert (Rosenstein Vendéglő)
  • Dining Guide - Chef Market Az Év Ifjú Séfje / Pohner Ádám (Iszkor)
  • Dining Guide Pastry Shop Best Of The Best / Málna The Pastry Shop
  • Dining Guide Az Év Cukrászdája / Málna The Pastry Shop
  • Dining Guide Az Év Éttermi Cukrásza / Szűcs Árpád (Kollázs Brasserie&Bar)
  • Dining Guide - Mobilsofa Az Év Szerethető Étterme / Goli fire hearted kitchen
  • Dining Guide Életműdíj / Nyíri Szása (Arany Kaviár)
  • Dining Guide Az Év Koktélbárja / Múzsa
  • Dining Guide - Magyar Bormarketing Ügynökség Az Év Sommelier-je / Rácz Imre (Spago)
  • Dining Guide Az Év Szállodája / Matild Palace, a Luxury Collection Hotel
TOP Éttermek

Stand Restaurant, Platán Gourmet, Rumour, SALT Budapest, Babel,42 Restaurant, Essência, Costes, Borkonyha, Spago, Sauska 48, Costes Downtown, Pajta

Fotó: MTI / Balogh Zoltán