A döntést méltatva dr. Kovács Imre, a Rail Cargo Austria Igazgatóságának tagja, a Rail Cargo Hungaria Igazgatóságának elnöke kiemelte, hogy a közvetlen irányításnak köszönhetően javul a miskolci társaság működésének hatékonysága, amellyel hozzájárul az RCH vasúti járműveinek javításával és szervizelésével összefüggő igényeinek gyorsabb teljesítéséhez, valamint az ügyfélkiszolgálás minőségének javításához. Hozzátette, az üzem földrajzi elhelyezkedése ideális az Ázsiába irányuló vasúti árufuvarozás szempontjából, amely szegmensben a vállalatcsoporton belül az RCH vezető szerepet tölt be.

Kotiers Román, a Rail Cargo Hungaria CFO-ja az előnyök között említette a szinergiák kölcsönös kiaknázását, a szakmai tudásvagyon megosztását, a kapacitások, valamint egyes támogató tevékenységek összehangolását. Mint mondta, a struktúraváltás javítja a TS Hungaria esélyeit arra, hogy az RCH leányvállalataként európai uniós és magyar állami támogatásokból részesedjen.

A Felügyelőbizottság döntésével kapcsolatban Lehóczki Gábor, a TS-HU pénzügyi területért felelős ügyvezető igazgatója hangsúlyozta, hogy a társaság a tulajdonosváltás révén profitál a Rail Cargo Group pénzügyi ereje és szakmai kompetenciája által nyújtott előnyökből. Dian József termelési területért felelős ügyvezető igazgató megerősítette továbbá, hogy a miskolci üzem csaknem 450 szakembere felkészült a 2021-ben várható feladatokra, amelyek között 1500 vasúti kocsi fővizsgája és mintegy 14 000 vasúti kerékpár javítása szerepel. A vállalat munkavállalói a jövőben is a biztonságot és a minőséget szem előtt tartva folytatják az ügyfelek magas színvonalú kiszolgálását.