A vevő a CVC Capital Partners és az EMMA Capital Group által létrehozott konzorcium. A tranzakció 2024-ben zárulhat az összes feltétel teljesülése, így a többi között a versenyhatósági engedély megszerzését követően.

A hazai csomagautomata-piac első szolgáltatójaként 2014-ben 62 beltéri automatával kezdte meg működését. A kezdéskor a hazai magánbefektetői piac két meghatározó szereplője, a Wallis Csoport és a Trueway látott fantáziát a Foxpost alapítóinak terveiben, és tőkével, valamint menedzsment tapasztalataival támogatta a magyar startup céljainak megvalósítását. A társaság az elmúlt években dinamikusan növekedett, és ma már több mint 1200 automatával rendelkezik országszerte. A Foxpostnak több ezer e-kereskedelmi partnere van, 2023-ban csaknem 10 millió csomagot kézbesített.

Bengyel Ádám, a Foxpost Zrt. vezérigazgatója és társalapítója a tranzakció kapcsán elmondta, hogy az elmúlt tíz év sikersztorija a Wallis és a Trueway által biztosított tulajdonosi háttér mellett elsősorban az elkötelezett munkatársaknak, a partnereknek és annak a csaknem 3 millió felhasználó bizalmának köszönhető, akik használják szolgáltatásaikat. Hozzátette, hogy a tulajdonosváltás támogatja növekedési tervüket, melynek célja, hogy a felhasználók egyre nagyobb számban vegyék igénybe folyamatosan fejlődő szolgáltatásaikat.

Mező Gyula, a Wallis Asset Management vezérigazgatója elmondta: a Foxpost sikere ismét egy jó példa arra, hogy vállalatuk elkötelezett az új, innovatív, piacképes vállalkozások támogatása mellett. A Wallis befektetőtársával együtt az elmúlt 10 évben pénzügyi hátterével, tudásával támogatta a társaságot, mely mára a nemzetközi befektetők figyelmét is felkeltette.

Halász Iván, a Trueway igazgatósági tagja hozzátette: a Foxpost növekedése újabb szakaszba léphet. Kiemelte, hogy nagyra értékelik az alapítók és menedzsment elkötelezett és hatékony munkáját, melynek segítségével a nulláról épült fel mindaz, amit mára a vállalat elért. Hozzátette: büszkék arra, hogy egy újabb innovatív, versenyképes hazai vállalat felépítésében vehettek aktívan részt és kísérhették azt fejlődésének következő fázisáig.