Enyhe erősödés

Enyhén, de erősödni tudott a forint az euróval szemben, igaz, jelentős mozgást nem figyelhettünk meg. A hetet 363,60-on kezdte a magyar fizetőeszköz, amihez kedden tartotta is magát 362,64-gyel. Szerdán megindult lefelé, 361,84-gyel zárta a napot. Majd csütörtökön el is érte a 360,25-ös szintet a magyar fizetőeszköz. Pénteken 359,70-en forintba kerül egy euró.

A dollárban szintén enyhe erősödést látunk az euróval szemben, jelenleg 1,21-en áll az euró/dollár jegyzése.

A dollárral szemben is erősödni tudott a magyar deviza. A hetet 300,84-gyel kezdte, szerdára már 298,57-re küzdötte magát, amit pénteken is meg tudott tartani. 297,25-tel áll most a dollárral szemben a magyar forint.

Előbb kezdődhet a kilábalás?

Makrogazdasági elemzők friss előrejelzései szerint várhatóan hamarabb kezdődik a kilábalás Magyarországon a koronavírus-járvány okozta sokkból, mint a környező országokban. A növekedés üteme jövőre elérheti a 6 százalékot, bár a magyar hazai össztermék (GDP) értéke valószínűleg még 2022-ben is valamelyest elmarad a járvány előtti szinttől. A korlátozások feloldása már megkezdődött, így a kilábalás is várhatóan előbb indul, mint a többi közép-európai gazdaságában

EUR/HUF árfolyam változása ezen a héten

USD/HUF árfolyam változása ezen a héten