
Borjour
Utolsó adás
Korábbi adások
-
-
Borjour
2019-06-18 19:05:00Csak párálló palackokkal és buborékokkal bírjuk ki a stúdió hőmérsékletét, Wilhelm Dávid pedig szeret annyira titeket és minket, hogy nem hagy tikkadozni: kedden este a pécsi Belward Pincészet gyöngyöző zöldveltelinijét, azaz Linit és a nyári bestofot, a 2018-as Chardonnay-t hozza magával.
- Belehallgatás:
-
-
-
Borjour
2019-05-28 19:05:00Közismert a hárslevelű iránti rajongásunk, de egyes olaszrizlingekért is nagyon oda tudunk lenni. A keddi adásunkat tehát nehezen lehetne elrontani: vendégünk, Kamocsay Ákos ugyanis a Kamocsay Ákos Prémium Borok sorozatából a 2017-es Olaszrizlinget és a Hárslevelűt hozza magával.
- Belehallgatás:
-
-
-
-
-
Borjour
2019-04-23 19:05:00A húsvéti nyúl úgy hozzászoktatott minket a nagy borokhoz, hogy nem bírjuk abbahagyni: a ma esti adásunkba személyesen Romsics László, a Csányi Pincészet vezérigazgatója hoz két különlegességet. Sonka hála az égnek már nem lesz a stúdióban, de a Teleki borcsalád Tradíció 1881 Pinot Noir Rosé Brut 2016-os pezsgőjével melegítünk be a Teleki Tradíció 1881 Super Premium Villányi Franc 2015-ös, Kopár dűlőről származó darabjához.
- Belehallgatás:
-
-
-
Borjour
2019-04-02 19:05:00Tokaj olyan mint a pezsgő: nincs olyan pillanata az évnek, de még a napnak sem, amikor ne lehetne inni! edd este be is bizonyítjuk gyorsan, hiszen Laurent Comas, a Pajzos Tokaj birtokigazgatója elhozza a stúdióba az egyik legjobb ár-érték arányú száraz kedvencünk, a T Furmint vadonatúj párját, a 2018-as T Hárslevelűt! A nagy leleplezést pedig gyorsan leöblítjük egy 2014-es Szamorodnival.
- Belehallgatás:
-
Borjour
2019-03-26 19:05:00Egy sima, egy fordított - egy friss, egy érett: holnap este a Jackfall Bormanufaktúra/ Winery két arcát mutatjuk meg a rádióban. A 2018-as rozé után a 2009-es prémium Syrah lesz a nagyágyú - a tündöklő nyolcéves állítólag bomba formában van! Tartsatok velünk, 19:00-kor kezdjük a Borjour bormagazint élőben a 94,2 Trend FM-en (Budapest vonzáskörzetén kívül Alaszkától Új-Zélandig online is!)
- Belehallgatás:
-
-
Borjour
2019-03-12 19:05:00Joókedv, Joószívvel, Joóreménység, Joóbarát: lehet, hogy kicsit sok, de mi sem tudnánk kihagyni, ha ekkora ziccer lenne a kezünkben... Az eheti Borjour adás vendége Joó Tamás Pincészete lesz, a Joó-nevű portfólióból pedig Tamás a Joószívvel Bíborkadarkát és egy chr(39)17-es - még névtelen - Cabernet Franc hordómintát hoz kóstolóba.
- Belehallgatás:
-
-
-
-
-
-
Borjour
2019-01-29 19:05:00Kedden koraeste folytatjuk a lubickolást: ezúttal a Borjour Magnum 2019"csillagos" boraiból válogatunk, azaz olyan borokat kóstolunk, amelyek a magyar Michelin-csillagos éttermek degusztációs menüjében vagy poharas kínálatában is szerepelnek - február 16-án pedig szabadon kóstolhatók a Millenárison, a borászatok pultjainál! Sajnos csak négy bor fér egy adásba - pedig lett volna még miből válogatni -, így a sor a következő: Csendes Dűlő Szőlőbirtok Kéknyelű 2013, miklóscsabi pincéje Csoda ezerjó 2017, Villa Tolnay Bor- és VendégházPinot Noir 2016 és Cseri Pincészet Merlot 2015.
- Belehallgatás:
-
Borjour
2019-01-22 19:05:00Ha a Vylyan Pincészet kerül szóba, egyben biztosak lehetünk: a vitathatatlan borok mellé mindig csomagolnak egy kis izgalmat is. Eheti Borjour-adásunkba Debreczeni Mónika birtokigazgató a chr(39)17-es Redy Villány mellé hoz egy 2012-es Pinot noirt is, ami Villányban még mostanában is véres hitviták tárgya és egy Parti Nagy Lajos-szöveget, ami szorosan kapcsolódik hozzá, de még nem lőjük le a poént...
- Belehallgatás:
-
-
Borjour
2019-01-08 19:05:002019 első rádióadásában mindegyik borunknak hosszú sztorija van... Kóstolunk egy vadonatúj, degorzsálási próbaként készült tokaji pezsgőt a Préselő Pincészet és Vendégház kezei közül, egy itthon furcsállt, de külföldön körberajongott cabinet riesling-szerűséget, a gyönyörű Halianthust a Cseri Pincészettől, egy 2014-es Jackfall Bormanufaktúra/ Winery Cabernet Sauvignont, ami most lett tökéletes és egy éppen csak palackba került mátrai Turánt a Dominium Pincészettől.
- Belehallgatás:
-
-
-
-
-
Borjour
2018-11-20 19:05:00Megkezdjük a bemelegítést az év egyik legnagyobb Somló-durranására, a pénteki Somló - Budapest Nagykóstolóra: a keddi adásban a Spiegelberg Artisan Winery prezentációjában kóstolunk 2015-ös Olaszrizlinget és természetesen Juhfarkot
- Belehallgatás:
-
-
-
-
-
Borjour
2018-10-16 19:05:00Lezajlott a legnagyobb létszámú boros buli az évben: az idei Móri Borfesztiválról (no meg a színezős címkékről) is beszélgetünk Sárfán Andrással, a Sáfrán Pince borászával egy Tramini és egy Generosa társaságában.
- Belehallgatás:
-
-
-
-
Borjour
2018-09-18 19:05:00Sziasztok hűvös esték és nagyobb vörösborok! Alig vártunk titeket... Kedden este a Borjour adásában dr. Erdélyi Árpáddal, a Tűzkő Birtok Pincészet igazgatójával beszélgetünk, aki hoz egy Cannes-i nagydíjas rozét a langyos délutánokra és egy 2013-as Prémium Merlot-t a pokrócba-burkolózós-de-még-teraszos estékre.
- Belehallgatás:
-
Borjour
2018-09-11 19:05:00Péntek óta a standokon van a hivatalos TOP 100 magyar bor, ami a borkedvelőknek kb. ugyanolyan alapsajtótermék egy háztartásban, mint az IKEA-katalógus :) A mai "százból kettő" a Vylyan Pincészet 2013-as Cabernet Sauvignonja és a Tokaj Oremus 2014-es Édes Szamorodnija lesz.
- Belehallgatás:
-
Borjour
2018-09-04 19:03:00Mi az, hogy vége? Boroséknál csak most röffen be igazán a fesztiválszezon... Az eheti Borjourban ennek örömére juhfarkozunk, mert közeleg a Juhfark Ünnep is: vendégünk lesz a legkisebb borvidék legnagyobbja, a Tornai Pincészet-Somló, juhfarkból pedig prémiumot és dűlőválogatást is kóstolunk!
- Belehallgatás:
-
Borjour
2018-08-28 19:05:00Van egy tó, amit még nem kóstoltunk körbe a stúdióban ezen a nyáron: kedden tehát a Fertő-tó egyik legjobbja rádióban! A burgenlandi ZANTHO Sauvignon Blanc-ját és Grüner Veltlinerjét kóstoljuk Kálmán Andrással, a KisBécs egyik alapítójával, és ha rajtunk múlik, mindent megtudunk a pannon elevenszülő gyíkról :) Van egy tó, amit még nem kóstoltunk körbe a stúdióban ezen a nyáron: kedden tehát a Fertő-tó egyik legjobbja rádióban! A burgenlandi ZANTHO Sauvignon Blanc-ját és Grüner Veltlinerjét kóstoljuk Kálmán Andrással, a KisBécs egyik alapítójával, és ha rajtunk múlik, mindent megtudunk a pannon elevenszülő gyíkról :)
- Belehallgatás:
-
Borjour
2018-08-21 19:05:00Szeptember elején megjelenik a TOP 100 magyar bor, ez alkalomból beszélgetünk Attila Fiath-tal, a kiadvány szakmai vezetőjével, Master of Wine-aspiránssal, a Borjour rádióműsorban, a Trend FM-en. És mivel borokról kifejezetten kellemetlen kóstolás nélkül beszélgetni, adás közben kinyitunk egy nagy vörösbort, ami nyári estéken is bomba: a Vylyan Pincészet 2009-es Gombás Pinot Noirját!
- Belehallgatás:
-
Borjour
2018-08-14 18:05:00Somló legeredetibb figurája éppen 25 éve kezdte el készíteni az azóta már nemzetközi porondon is körberajongott borait: ezt minimum egy adással (és csütörtökön egy Borjour Borhajó 4.-es fellépéssel) kell megünnepelni! Ma este tehát a Spiegelberg Artisan Winery alapítója, Spiegelberg István, alias Spigi lesz a vendégünk a rádióban.
- Belehallgatás:
-
Borjour
2018-08-07 19:05:00Igazi kánikulai válogatással készülünk ma este a rádióban! 4 velejéig nyár végi bor lesz a menü a mai adásban, amelyek még augusztus végéig biztosan kaphatók. A védőitalok sora: Cseri Pincészet Barnichr(39)s Riesling, Katona Borház Cat on a Vacation, Kamocsay Ákos Prémium Borok Sárgamuskotály és egy debütáló kékfrankos, a Bujdosó Szőlőbirtok és Pincészet Kalóza.
- Belehallgatás:
-
Borjour
2018-07-31 19:05:00Ilyen időben ki se szállunk a Balatonból - akkor se, ha éppen Budapesten vagyunk! Ma estére természetesen egy balatoni borászt hívtunk a rádióba, méghozzá egy badacsonyi állócsillagot: a Borjour ma estei vendége a VáliBor - Váli Péter Borászata Badacsonyörsről.
- Belehallgatás:
-
Borjour
2018-07-24 19:05:00Az Etyek-Budai borvidék része, gyönyörű és még fürdeni is lehet a szőlőktől pár száz méterre... A Velencei-tó környékének borait valahogy mégsem ismerik elegen. Ezt elégelte meg Bálint György, a Bálint Borárium tulajdonosa és olyan borlapot rittyentett csak helyi termelők boraiból, hogy már csak ezért is érdemes Pázmándra menni. 19:00-től tehát Szentesi Zengőt és ApróKertek Legyen vöröst kóstolunk élőben a 94,2 Trend FM-en, hallgassátok szeretettel!
- Belehallgatás:
-
Borjour
2018-07-17 19:05:00Végre a nők kerülnek fölénybe ma este a rádióban: a Belward Pincészet vezetője, Wilhelm Dávid elhozza a címlap-, pardon, címkelány Cocot is, aki már nagyon készül, de természetesen érkezik vele a róla elnevezett CO2CO2 2017 és a Blanca gyöngyöző sauvignon blanc is.
- Belehallgatás:
-
Borjour
2018-07-10 19:05:00Olaszrizling örök panorámával? Újabb barátunk nyitott "nagyonottmaradós" borteraszt a mesébe illő nevű Balatoncsicsón: ma este a 94,2 Trend FM-en a Hertzka birtok atyja, Hertzka András lesz a vendégünk a Borjour rádióadásában. 2017-es Olaszrizling és 2015-ös Franc-Merlot lesz a menü, 19:00-kor kezdünk!
- Belehallgatás:
-
-
-
-
Flavor
2017-04-04 12:05:00A Kraft söröket mi is most tanuljuk, de egyre lelkesebbek vagyunk - tanulni pedig a legjobbaktól szeretünk. Ezért hívtuk a stúdióba Ali Rawech Szamit, a HopTop Brewery alapítóját, hiszen az ő egyik sörük, a Midnight Express nyert először érmet a magyarok közül Európa legrangosabb versenyén, az European Beer Star-on. Reméljük, elárulja, hogy hogyan kell alig egy év alatt úgy megtanulni sört főzni, hogy ekkora babérokat arassunk vele!
-
Flavor
2017-03-28 12:05:00Múlt héten elkezdtünk Balatonozni és nem bírjuk abbahagyni, pláne, hogy egy hét múlva Budapestre jön az egész Dél-Balaton! A borászok ugyanis nagy bemutatkozó kóstolót tartanak a Stefánia Palotában, a Borjour Balatonon. A vendégünk az összefogás meghatározó alakja, Bujdosó Ferenc lesz, így természetes, hogy kedden délben Bujdosó-borokat kóstolunk a Flavor-ben!
- Belehallgatás:
-
Flavor
2017-03-21 12:05:00Még nincs is szezon, de máris kiütéseid vannak a hekktől és a lángostól? Jó hírünk van! Bezerics Dániel (Paletta, KisHableány, Télikert) elhatározta, hogy idén elkezdi megreformálni a balatoni strandbüfék kínálatát és ehhez rögtön indít is egy gyorsétteremláncot, ami csak helyi, jó minőségű alapanyagokból kínál gumimatracon is fogyasztható fogásokat. A Pavilonok koncepciójáról és az ízeiről személyesen mesél kedden délben.
- Belehallgatás:
-
Flavor
2017-03-14 12:05:00Még pár nap és kezdődik időrendben a második legnagyobb boros seregszemle az évben, a VinCE Budapest WineShow. Jandrasics Borbála főszervező, a VinCE magazin főszerkesztője elárulja, hogy milyen mesterkurzusokra érdemes beülni, hogy tudták elcsábítani Miguel Torrest, mit fog művelni náluk a NOMA fermentációs séfje és együtt megkóstoljuk azt a bort, amit Katalin és Vilmos esküvőjén is felszolgáltak - miután egy szakértő tavaly éppen itt, Budapesten szeretett bele.
- Belehallgatás:
-
Flavor
2017-03-07 12:05:00Jön a tavasz és vele az igazi évjáratváltás: azokból a borokból mutatunk be hármat, amiket biztosan szorgosan fogunk kóstolni idén tavasszal és nyáron. Az első fehér egy velejéig illatos nyári bor, a Katona Borház Flörtje lesz, a második egy kis szériás kísérlet: az Etyeki Kúria Zöldveltelinije (teljes nevén Mérész Sándor Projekt), a nagy vörös pedig a Csányi Pincészet Kővilla Cabernet Sauvignon-ja 2012-ből. Hallgassátok meg, hogyan csilingelnek a poharak kedden délben!
- Belehallgatás:
-
Flavor
2017-02-28 12:05:00A jó kenyér nagy divat lett: az igazán sikeres pékek nem győznek belőle eleget sütni, de közülük is rengetegen panaszkodnak arra, hogy azért nincs elég jó kenyér, mert nincs elég sok jó liszt hozzá. Ezért elhívtuk Harmati Lászlót, az egyik legelismertebb kis, kézműves (bocs) malom vezetőjét a Szabó Malomból, hogy magyarázza el: miért olyan bonyolult jó lisztet gyártani és egyáltalán - mitől lesz jó egy liszt?
- Belehallgatás:
-
Flavor
2017-02-21 12:05:00Új, furcsa és izgalmas étteremről suttognak hetek óta a városban: a Budapest Makery még csak néhány napos, de már a Duna is viszi a hírét a világ első DIY éttermének, ahol mindenki maga készíti a vacsoráját! Az eheti vendégünk Lendvai Ádám tulajdonos és ötletgazda, aki első kézből meséli el, hogy miért is jó magadnak főzni - nem otthon és úgy is, ha azt sem tudod, otthon merre van a konyha!
- Belehallgatás:
-
Flavor
2017-02-14 12:05:00Jelentjük, megnyitottuk a szezont! Hatalmas siker volt a hétvégi Borjour Magnum: megtöltöttük borral és boldog emberekkel a Millenárist. Persze hatalmasat dolgoztunk, de közben azért jutott pár percünk kóstolni: megmutatjuk a friss kedvenceinket azok közül, amiket sikerült megkóstolni az lévő több, mint 700 borból. A mai borlistánk tehát: Sobol Rajnai Rizling 2016, Sabar Kéknyelű 2015, Áts Szent Tamás Furmint 2015, Grál Pelzberg Kékfrankos 2015. Hallgassátok meg, hogy mit gondolunk róluk a második randin!
- Belehallgatás:
-
Flavor
2017-02-07 12:05:00Szombaton tartjuk az ország legnagyobb borkóstolóját, a Borjour Magnumot: nem csoda, hogy hetek óta csak erről tudunk beszélni. Ha egyike leszel annak a szerencsés 2000 főnek, aki bejut a Millenárisra, akkor megpróbálunk segíteni a felkészülésben: ezen a héten is bemutatunk 4 olyan pincészetet és bort, akik biztosan ott lesznek a 200 kiállító és a több mint 600 bor között 4 nap múlva. Tartsatok velünk egy laza kedd déli borozásra a Flavorben!
- Belehallgatás:
-
Flavor
2017-01-31 12:05:00Belefér 6 bor egy órába? Számunkra is rejtély, ugyanis teljes erővel készülünk az ország legnagyobb beltéri borkóstolójára, a Borjour Magnumra. A február 11-i rendezvény a maga több, mint 600, korlátlanul kóstolható borával természetesen végigihatatlan, ezért segítünk rá felkészülni: kedden délben megpróbálunk minél többet bemutatni közülük.
- Belehallgatás:
-
Flavor
2017-01-24 12:05:00A kraft sörök rajongói dörzsölhetik a tenyerüket: a Monyó stábja szintet lépett és történelmi sör főzésére adták a fejüket. Az Anubis átmenet valahol a sör és a bor között - megpróbálták rekonstruálni a receptet, a hiányzó részeket pedig hozzáképzelték. Hogy pontosan hogyan készült, és hogyan idd magad fáraóra, azt Németh Antal, a Monyó főzőmestere meséli el, még a február 11-i nagy premier előtt, amit az ország legnagyobb beltéri borkóstolóján, a Borjour Magnumon tartanak.
- Belehallgatás:
-
Flavor
2017-01-17 12:05:00Disznóvágás-szezon van: ezt még a kuponvadász-oldalak akcióiból is kiolvasható. Aki nem hardcore vegetáriánus, az ilyenkor hurkát és kolbászt eszik, még akkor is, ha az év nagyobbik részében zelleren él. Hogy miért van ez így és hogyan válasszunk jó kolbászt, ha már..., abban Kerekes Sándor séf, az Őshonos Delikát tulajdonosa segít eligazodni.
- Belehallgatás:
-
Flavor
2017-01-10 12:05:00Ha azt mondjuk: gomba, az emberek rávágják: sampion. Na jó, csiperke. Az egzotikumok közül pedig a laskát és - hírből - a vargányát ismerik, pedig az ehető, pláne finom gombák száma a megjegyezhetetlenhez közelít. Olyannyira, hogy pár hete külön gombaszaküzlet nyílt a Nagycsarnokban, ahol egész évben friss és különleges gombához juthatnak a függők? De miért nyitott meg szezonon kívül? És mivel gurított rögtön akkorát, hogy tele lett vele a sajtó? A válaszokra Péter Annával, a Triffla sajtósával keressük a választ. A gombákhoz pedig természetesen pinot noirt kóstolunk.
- Belehallgatás:
-
Flavor
2017-01-03 12:05:00Nem bízzuk a véletlenre, inkább teszünk róla, hogy 2017 jól induljon: a mikrofonba csámcsogva mutatjuk be, hogy hogyan kell csokoládét kóstolni. Mármint igazi csokoládét: feketét, illatosat, szilánkosra törőset, dűlőszelektált kakaóbabból készültet. Hogy el ne hibázzuk, vendégül hívtuk a magyar prémium-csokiszcéna nagyasszonyát, Áth-Horváth Zsóka csokoládészakértőt, aki amikor nem a saját csokoládémárkáján dolgozik, akkor nemzetközi csokiversenyek zsűrijében ül és kóstol. És persze kipróbáljuk, hogy tényleg jó-e a borhoz csokit kóstolni vagy ez már felesleges halmozása az élvezeteknek."
- Belehallgatás:
-
Flavor
2016-12-27 12:05:00Most, hogy mindenki kezd kilábalni a beiglimérgezésből és tervezi a szilveszteri bulit, segítünk egy kicsit felkészülni a pezsgőzésre. A Flavor ünnepi adásában elmeséljük és megkóstoljuk, hogy miért lett a champagne a világ legelegánsabb itala és milyen egy másik kiváló, de nem champagne-i pezsgő mellett kóstolni. A vendégünk Marczingós Zoltán pezsgőszakértő, a Bor és Más egyik tulajdonosa, aki nemcsak szablyával, hanem pohárral is ki tud bontani egy palackot!
-
Flavor
2016-12-20 12:05:00Bár karácsonykor az is kénytelen halat enni, akit a víz lever az uszonyok gondolatától is, ezért olyan vendéget hívtunk, aki ezt nagyban tudja játszani: a vendégünk lesz Palotás Péter, a Budaörsi Halpiac alapítója. Jelige: Van élet az iszamós tartályban fuldokló pontyon túl! Az adás bora pedig természetesen fehér lesz.
-
Flavor
2016-12-13 12:05:00A Flavor-ben minden kedden déltől Megyeri Sára és Nagy Sebestyén, a Borjour szervezői első kézből mutatják be az aktuális gasztronómiai és boros trendeket. A műsorban bármi felbukkanhat, ami a gasztronómiához köthető, legyen az globális vagy magyar divat, nagy vihar a Facebook-on, fine dining vagy a legjobb hurka a piacon. A szakértő vendégekkel együtt, élőben kóstolnak és a témához bort is ajánlanak, hogy legyen miről álmodozni ebédidő után. Indul Trend FM-en a Flavor adása! Mindent megeszünk és megiszunk, hogy nektek már ne kelljen. Hogy a jóval indítsunk, kezdésnek rögtön a magyar gasztroszcéna felkent papja, Molnár B. Tamás ajánl kihagyhatatlan faalávalókat minden enni szeretőnek, aztán pedig szó szerint testközelből mutatjuk be Babiczki Lászlót, a legújabb magyar Junibor-tagot. Mármint nem őt nyalogatjuk, csak a borát.
- Belehallgatás:
Közösségi oldal
Kapcsolódó cikkek
A műsorvezető
