Reggeli Monitor Szűcs Péterrel

Reggeli Monitor Szűcs Péterrel

Idehaza nagyot ugrott a külkereskedelmi mérleg hiánya áprilisban. A szakértő szerint április volt a koronavírus-járvány tetőzésének időszaka, így tehát a mind a kivitel, mind a behozatal zuhant. A következő hónapok már jobb adatokat hozhatnak. Mindenképpen nagyot esik a budapesti turizmus idén. A belföldi vendégek fővárosba csábítása mentheti meg a számokat. A hogyanról kérdezzük a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ ügyvezetőjét. A motort károsító lerakódások képződnek a városban használt autókban. Ennek hátterében az áll, hogy az üzemanyag égése nem tökéletes. Van megoldás, kiderül pénteken reggel. Nem akkora a visszaesés az autópiacon, mint hitték – interjút hallhatnak az Opel Magyarország ügyvezető igazgatójával. De kiderül az is, hogy hogyan teljesített a Növekedési Hitelprogram Hajrá! A növekedés.hu újságírója érkezik a stúdióba. Várja Önöket Szűcs Péter.

2020-06-03 06:35:00 Adásunk

Reggeli Monitor Szűcs Péterrel

2020-06-03 06:35:00

A gazdaságok újraindulásáról árulkodik a hazai beszerzésimenedzser-index. Májusban a bmi 40,3 pont lett, felülmúlva az áprilisi rekord alacsony értéket, de továbbra is messze a van a koronavírus járvány előtti szintektől. Országszerte esik a lakásépítési kedv. Budapesten az első negyedévben 5 százalékkal kevesebb építési engedélyt adtak ki, vidéken pedig több mint 60 százalékkal csökkent a társasházépítésekre vonatkozó engedélyek száma. A többi kisvállalkozáshoz képest ellenállóbbak voltak a családi vállalkozások a koronavírus-járvány idején. Ha a nagy képet nézzük, akkor azok a cégek vészelték át legjobban az elmúlt két hónapot, akik már a járvány előtt is komolyan vették a digitalizációt. Nem ért idén aranyat a májusi eső, ami alig enyhítette az aszályt a földeken. Ezért terméskiesés várható minden gabonafajtából. De szó lesz arról is, hogy leminősítette a Moodychr(39)s Indiát, valamint az Egyesült Államokban végigsöprő tüntetési hullám legfrissebb fejleményeiről is beszámolunk. Az aranypiac és a héten esedékes nagy olajpiaci találkozó mellett. Várja Önöket a műsorvezető, Szűcs Péter!

Belehallgatás:

Korábbi adások

  • Reggeli Monitor Szűcs Péterrel

    2019-09-10 06:35:00

    Az éves előirányzat alig több mint felét teszi ki az első nyolc hónap összesített államháztartási hiánya. A deficit augusztusban 158 milliárd forint volt, az első nyolchavi hiány így 510 milliárd forint lett. A tárca megerősítette, hogy az éves, GDP arányos 1,8 százalékos deficitcél teljesíthető. Kettéválik a Danubius Szállodalánc. Ugyanaz marad a menedzsmenti és tulajdonosi kör, de a városi szállodákról leválnak az úgynevezett Danubius SPA hotelek. Ezek mostantól ENSENA gyógy-szállodákként működnek tovább. 5 hotel elnevezése változik meg. A brazil kormánynak komoly gazdasági érdeke fűződik az esőerdők irtásához – mondta a Trend FM által megkérdezett klímakutató. A Brazil Űrkutatási Intézet adatai szerint idén eddig csaknem kétszer annyi esőerdő pusztult el Brazíliában, mint tavaly ugyanebben az időszakban. A csökkenés több mint 6400 négyzetkilométernyi. Szakértők szerint 2008 óta idén először, ismét elérheti a 10 ezer négyzetkilométert a kiirtott esőerdő összterülete az Amazonas-medence Brazíliához tartozó részén. A politikai kommunikáció része a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense szerint az, amikor az amerikai külügyminiszter az afganisztáni tálibokkal való tárgyalások befagyásáról beszélt. Mike Pompeo egy televíziós interjúban azt mondta, a tárgyalások „jele