Reggeli Monitor Szűcs Péterrel

Reggeli Monitor Szűcs Péterrel

Idehaza nagyot ugrott a külkereskedelmi mérleg hiánya áprilisban. A szakértő szerint április volt a koronavírus-járvány tetőzésének időszaka, így tehát a mind a kivitel, mind a behozatal zuhant. A következő hónapok már jobb adatokat hozhatnak. Mindenképpen nagyot esik a budapesti turizmus idén. A belföldi vendégek fővárosba csábítása mentheti meg a számokat. A hogyanról kérdezzük a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ ügyvezetőjét. A motort károsító lerakódások képződnek a városban használt autókban. Ennek hátterében az áll, hogy az üzemanyag égése nem tökéletes. Van megoldás, kiderül pénteken reggel. Nem akkora a visszaesés az autópiacon, mint hitték – interjút hallhatnak az Opel Magyarország ügyvezető igazgatójával. De kiderül az is, hogy hogyan teljesített a Növekedési Hitelprogram Hajrá! A növekedés.hu újságírója érkezik a stúdióba. Várja Önöket Szűcs Péter.

2020-05-21 06:35:00 Adásunk

Reggeli Monitor Szűcs Péterrel

2020-05-21 06:35:00

Újraindul az elektromos autók vásárlásának állami támogatási rendszere. Az Innovációs és Technológiai Minisztérium energia- és klímapolitikáért felelős államtitkára szerint az eddigi, egységes rendszert sávos támogatás váltja fel. Az alsó árkategóriát a 11 millió forint alatti bruttó vételárú autók alkotják. Ezekre akár 50%-os, de maximum 2,5 millió forintos támogatást lehet igényelni. Napi még alaposabb takarítás, kézfertőtlenítők kihelyezése, maszk- és kesztyűhasználat, turnusos étkeztetés – ezekkel az óvintézkedésekkel készülnek a hazai szállásadók a belföldi turisták fogadására. A Magyar Turisztikai Ügynökség a napokban is frissítette, úgynevezett COVID kézikönyvét, amely ugyan nem kötelező, de erősen ajánlott a hazai szállodák és panziók számára. Egy felmérés szerint az ügyvédek 80 százalékának csökkent a bevétele, a nagyobb irodáknál pedig elbocsátásokat is meg kellett lépni a járvány miatti gazdasági leállás következtében. Az irodaházak üzemeltetői felkészültek rá, hogy járvány enyhülésével egyre több dolgozó tér vissza a munkahelyére a home office-ból. Az Ingatlanfejlesztői Kerekasztal Egyesülete speciális egészségvédelmi protokollt készített és azt javasolta az üzemeltetőknek, hogy a járványveszély enyhülése ellenére az irodaházakban, a továbbiakban is tartsák fenn az egészség megóvását célzó intézkedéseket. De szó lesz arról is, hogy történelmi mélyponton a Magyarországról külföldre vitt pénzek összege, beszélünk a svéd gazdaság állapotáról és az induló gyümölcsszezonról is. Várja Önöket a műsorvezető, Szűcs Péter!

Belehallgatás:

Korábbi adások

  • Reggeli Monitor Szűcs Péterrel

    2019-09-10 06:35:00

    Az éves előirányzat alig több mint felét teszi ki az első nyolc hónap összesített államháztartási hiánya. A deficit augusztusban 158 milliárd forint volt, az első nyolchavi hiány így 510 milliárd forint lett. A tárca megerősítette, hogy az éves, GDP arányos 1,8 százalékos deficitcél teljesíthető. Kettéválik a Danubius Szállodalánc. Ugyanaz marad a menedzsmenti és tulajdonosi kör, de a városi szállodákról leválnak az úgynevezett Danubius SPA hotelek. Ezek mostantól ENSENA gyógy-szállodákként működnek tovább. 5 hotel elnevezése változik meg. A brazil kormánynak komoly gazdasági érdeke fűződik az esőerdők irtásához – mondta a Trend FM által megkérdezett klímakutató. A Brazil Űrku