Reggeli Monitor Szűcs Péterrel

Reggeli Monitor Szűcs Péterrel

Idehaza nagyot ugrott a külkereskedelmi mérleg hiánya áprilisban. A szakértő szerint április volt a koronavírus-járvány tetőzésének időszaka, így tehát a mind a kivitel, mind a behozatal zuhant. A következő hónapok már jobb adatokat hozhatnak. Mindenképpen nagyot esik a budapesti turizmus idén. A belföldi vendégek fővárosba csábítása mentheti meg a számokat. A hogyanról kérdezzük a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ ügyvezetőjét. A motort károsító lerakódások képződnek a városban használt autókban. Ennek hátterében az áll, hogy az üzemanyag égése nem tökéletes. Van megoldás, kiderül pénteken reggel. Nem akkora a visszaesés az autópiacon, mint hitték – interjút hallhatnak az Opel Magyarország ügyvezető igazgatójával. De kiderül az is, hogy hogyan teljesített a Növekedési Hitelprogram Hajrá! A növekedés.hu újságírója érkezik a stúdióba. Várja Önöket Szűcs Péter.

2020-04-22 06:35:00 Adásunk

Reggeli Monitor Szűcs Péterrel

2020-04-22 06:35:00

Még soha nem fordult olyan elő korábban, hogy negatív kőolajárat jegyezzenek a világpiacon, most viszont mínusz 40 dollárig esett a WTI. Fizetni azért nem fognak az autósoknak, mert tankolnak – mondja az elemző. Idehaza már nem várható nagy áresés a kutaknál, mert nagy az adótartalom – mondja a Magyar Ásványolaj Szövetség vezetője. Bár idehaza nincsenek akkora fennakadások, de a belföldi fuvarozás is 20-40 százalékkal esett vissza a korábbi időszakhoz képest. Ráadásul a fertőtlenítés költsége is tépázza a speditőrök hasznát. Az a cél, hogy az exportra termelő magyar vállalkozások legalább ügyfélkörük egy megtartsák – mondta az Exim Bank vezérigazgatója a Trend FM Nap Vendége című műsorában. Szerdán van a Föld Napja. Mostanra a felére csökkent globálisan a légszennyezettség mértéke Európában a koronavírus miatti korlátozó intézkedések hatására, azonban a helyzet csak átmeneti – mondja a szakértő. Mélyponton van a befektetői hangulat Németországban. Ezek mellett hallhatnak majd a kötvénypiacokról, és az arany áráról is, de beszámolunk a legfrissebb hírekről a tengerentúlról. A műsorvezető Szűcs Péter.

Belehallgatás:

Korábbi adások

  • Reggeli Monitor Szűcs Péterrel

    2019-09-10 06:35:00

    Az éves előirányzat alig több mint felét teszi ki az első nyolc hónap összesített államháztartási hiánya. A deficit augusztusban 158 milliárd forint volt, az első nyolchavi hiány így 510 milliárd forint lett. A tárca megerősítette, hogy az éves, GDP arányos 1,8 százalékos deficitc