Reggeli Monitor Szűcs Péterrel

Reggeli Monitor Szűcs Péterrel

Idehaza nagyot ugrott a külkereskedelmi mérleg hiánya áprilisban. A szakértő szerint április volt a koronavírus-járvány tetőzésének időszaka, így tehát a mind a kivitel, mind a behozatal zuhant. A következő hónapok már jobb adatokat hozhatnak. Mindenképpen nagyot esik a budapesti turizmus idén. A belföldi vendégek fővárosba csábítása mentheti meg a számokat. A hogyanról kérdezzük a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ ügyvezetőjét. A motort károsító lerakódások képződnek a városban használt autókban. Ennek hátterében az áll, hogy az üzemanyag égése nem tökéletes. Van megoldás, kiderül pénteken reggel. Nem akkora a visszaesés az autópiacon, mint hitték – interjút hallhatnak az Opel Magyarország ügyvezető igazgatójával. De kiderül az is, hogy hogyan teljesített a Növekedési Hitelprogram Hajrá! A növekedés.hu újságírója érkezik a stúdióba. Várja Önöket Szűcs Péter.

2020-04-08 06:35:00 Adásunk

Reggeli Monitor Szűcs Péterrel

2020-04-08 06:35:00

Rendkívüli intézkedéssorozatot jelentett be a Nemzeti Bank. Egyrészt megemelte 1,85 százalékra az 1 napos betéti és az egy hetes fedezett hiteleszközének kamatát, miközben maradt az alapkamat 0,9 százalékon. Másrészt újraindítja és 1500 milliárd Ft-ra növeli a Növekedési Hitelprogramot. A bankok 4 százalékos kamatprémiumot is kaphatnak az így kibocsátott új hitelekért, de csak akkor, ha a kölcsönöket 2 hét alatt elbírálják. A jegybank elnöke a meghozott, 3000 milliárd forint értékű gazdasági programja mellett bejelentette azt is, hogy a járványhelyzet ellenére továbbra is gazdasági növekedéssel számolnak. Nagy Márton jegybanki alelnök már azt jelentette be, hogy indul az eszközvásárlási program. Jelentős segítség, hogy a kormányzat átvállalja a munkavállalók bérének 70 százalékát – reagált a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége elnöke. Flesch Tamás szerint ugyanakkor fontos lenne megismerni a részletszabályokat is, mert bevétel híján minden napot nehezen tud finanszírozni a vendéglátó szakma egy része. Hangsúlyozta, időt nyert az ágazat, de a három hónap lehet, hogy kevés lesz. Minél kisebb egy klub, annál nehezebb helyzetbe kerül a koronavírus-járvány miatt. Nemcsak a sportolói fizetések csökkenhetnek, hanem akár alacsonyabb osztályú vagy amatőr sportolók tömegei hagyhatják abba, ha túl sokáig eltart a rendkívüli helyzet. A legfrissebb hírekkel és árfolyamokkal várja Önöket Szűcs Péter és Németh László.

Belehallgatás:

Korábbi adások

  • Reggeli Monitor Szűcs Péterrel

    2019-09-10 06:35:00

    Az éves előirányzat alig több mint felét teszi ki az első nyolc hónap összesített államháztartási hiánya. A deficit augusztusban 158 milliárd forint volt, az első nyolchavi hiány így 510 milliárd forint lett. A tárca megerősítette, hogy az éves, GDP arányos 1,8 százalékos deficitcél teljesíthető. Kettéválik a Danubius Szállodalánc. Ugyanaz marad a menedzsmenti és tulajdon