Reggeli Monitor Szűcs Péterrel

Reggeli Monitor Szűcs Péterrel

Idehaza nagyot ugrott a külkereskedelmi mérleg hiánya áprilisban. A szakértő szerint április volt a koronavírus-járvány tetőzésének időszaka, így tehát a mind a kivitel, mind a behozatal zuhant. A következő hónapok már jobb adatokat hozhatnak. Mindenképpen nagyot esik a budapesti turizmus idén. A belföldi vendégek fővárosba csábítása mentheti meg a számokat. A hogyanról kérdezzük a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ ügyvezetőjét. A motort károsító lerakódások képződnek a városban használt autókban. Ennek hátterében az áll, hogy az üzemanyag égése nem tökéletes. Van megoldás, kiderül pénteken reggel. Nem akkora a visszaesés az autópiacon, mint hitték – interjút hallhatnak az Opel Magyarország ügyvezető igazgatójával. De kiderül az is, hogy hogyan teljesített a Növekedési Hitelprogram Hajrá! A növekedés.hu újságírója érkezik a stúdióba. Várja Önöket Szűcs Péter.

2020-03-10 06:35:00 Adásunk

Reggeli Monitor Szűcs Péterrel

2020-03-10 06:35:00

Nincs összefüggés az ingatlanárak februári emelkedése és a koronavírus hatásai között – válaszolta kérdésünkre a megkérdezett ingatlanpiaci szakértő. Sőt, ha a járvány fokozódik, az érdeklődők egyre nehezebben mozdulnak majd ki – tette hozzá Balla Ákos. A szakmai szervezetek óva intik a szállodákat az árcsökkentéstől. A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége, elnöke szerint a belföldi turizmus tarthatja életben a szektor egészét, most a céges utazások-rendezvények nagyjából 20 százalékkal estek vissza. Biztosan recesszióba fog süllyedni a Japán gazdaság – mondta a Raiffeisen Bank elemzője. Negyedéves alapon majdnem 2 százalékot esett a távol-keleti szigetország GDP-je tavaly a negyedik negyedben, ebben viszont még nincsenek benne a koronavírus hatásai. Nem mindennapi küzdelemben jutott ki az olimpiára a magyar női tőrcsapat. A válogatott két tagja volt vendégünk. Ezek mellett élő beszélgetést hallhatnak majd az Equilor üzletkötőjével, és az is kiderül, hogy mi lesz délután a Mentorban. A műsorvezető Szűcs Péter.

Belehallgatás:

Korábbi adások

  • Reggeli Monitor Szűcs Péterrel

    2019-09-10 06:35:00

    Az éves előirányzat alig több mint felét teszi ki az első nyolc hónap összesített államháztartási hiánya. A deficit augusztusban 158 milliárd forint volt, az első nyolchavi hiány így 510 milliárd forint lett. A tárca megerősítette, hogy az éves, GDP arányos 1,8 százalékos deficitcél teljesíthető. Kettéválik a Danubius Szállodalánc. Ugyanaz marad a menedzsmenti és tulajdonosi kör, de a városi szállodákról leválnak az úgynevezett Danubius SPA hotelek. Ezek mostantól ENSENA gyógy-szállodákként működnek tovább. 5 hotel elnevezése változik meg. A brazil kormánynak komoly gazdasági érdeke fűződik az esőerdők irtásához – mondta a Trend FM által megkérdezett klímakutató. A Brazil Űrkutatási Intézet adatai szerint idén eddig csaknem kétszer annyi esőerdő pusztult el Brazíliában, mint tavaly ugyanebben az időszakban. A csökkenés több mint 6400 négyzetkilométernyi. Szakértők szerint 2008 óta idén először, ismét elérheti a 10 ezer négyzetkilométert a kiirtott esőerdő összterülete az Amazonas-medence Brazíliához tartozó részén. A politikai kommunikáció része a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense szerint az, amikor az amerikai külügyminiszt