Reggeli Monitor Szűcs Péterrel

Reggeli Monitor Szűcs Péterrel

Idehaza nagyot ugrott a külkereskedelmi mérleg hiánya áprilisban. A szakértő szerint április volt a koronavírus-járvány tetőzésének időszaka, így tehát a mind a kivitel, mind a behozatal zuhant. A következő hónapok már jobb adatokat hozhatnak. Mindenképpen nagyot esik a budapesti turizmus idén. A belföldi vendégek fővárosba csábítása mentheti meg a számokat. A hogyanról kérdezzük a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ ügyvezetőjét. A motort károsító lerakódások képződnek a városban használt autókban. Ennek hátterében az áll, hogy az üzemanyag égése nem tökéletes. Van megoldás, kiderül pénteken reggel. Nem akkora a visszaesés az autópiacon, mint hitték – interjút hallhatnak az Opel Magyarország ügyvezető igazgatójával. De kiderül az is, hogy hogyan teljesített a Növekedési Hitelprogram Hajrá! A növekedés.hu újságírója érkezik a stúdióba. Várja Önöket Szűcs Péter.

2020-02-13 06:35:00 Adásunk

Reggeli Monitor Szűcs Péterrel

2020-02-13 06:35:00

Mélyrepülésbe került az európai ipar. Az Eurostat szerint 2019 decemberében 4,1 százalékkal csökkent a kibocsátás éves alapon, a havi mínusz 2,1 százalék. Elemzők szerint egyszeri hatások is rontották a számokat. Drága öltöny egy állásinterjúra, nagy TV egy meccs erejéig - Nyugat-Európában vagy az Egyesült Államokban minden hetedik online vásárolt terméket indoklás nélkül visszaküldik a vásárlók. Ott már egy egész iparág alakult erre ki, Magyarországon azonban még nem. Üzleti lehetőség? Keressük a választ. A lejárt tartozások egy részének elengedését szeretné elérni a Pénzügyminisztérium az egészségügyi beszállítókkal folytatott tárgyalásokon. A beszállítók tiltakoznak, a szakértő is változtatna a gyakorlaton. Figyelemre méltó előrelépés történt a kormányellenes afganisztáni tálibok és az amerikaiak közötti tárgyalásokon - jelentette be Asraf Gáni afgán államfő. Körkép, és fejlődési lehetőségek egy már lassan 20 éve polgárháborúban őrlődő országról. Ezek mellett az Axiom és az MKB Alapkezelő elemzői adnak eligazodást a piacok útvesztőiben. A műsorvezető csütörtök reggelé Szűcs Péter.

Belehallgatás:

Korábbi adások

  • Reggeli Monitor Szűcs Péterrel

    2019-09-10 06:35:00

    Az éves előirányzat alig több mint felét teszi ki az első nyolc hónap összesített államháztartási hiánya. A deficit augusztusban 158 milliárd forint volt, az első nyolchavi hiány így 510 milliárd forint lett. A tárca megerősítette, hogy az éves, GDP arányos 1,8 százalékos deficitcél teljesíthető. Kettéválik a Danubius Szállodalánc. Ugyanaz marad a menedzsmenti és tulajdonosi kör, de a városi szállodákról leválnak az úgynevezett Danubius SPA hotelek. Ezek mostantól ENSENA gyógy-szállodákként működnek tovább. 5 hotel elnevezése változik meg. A brazil kormánynak komoly gazdasági érdeke fűződik az esőerdők irtásához – mondta a Trend FM által megkérdezett klímakutató. A Brazil Űrkutatási Intézet adatai szerint idén eddig csaknem kétszer annyi esőerdő pusztult el Brazíliában, mint tavaly ugyanebben az időszakban. A csökkenés több mint 6400 négyzetkilométernyi. Szakértők szerint 2008 óta idén először, ismét elérheti a 10 ezer négyzetkilométert a kiirtott esőerdő összterülete az Amazonas-medence Brazíliához tartozó részén. A politikai kommunikáció része a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense szerint az, amikor az amerikai külügyminiszter az afganisztáni tálibokkal való tárgyalások befagyásáról beszélt. Mike Pompeo egy televíziós interjúban azt mondta, a tárgyalások „jelenleg halottak.” Az egyeztetések újraindulása attól függ, hogy az afgánok teljesítik-e az amerikaiak kéréseit. Kaiser Ferenc szerint az iszlámon belül is radikális afgánok sohasem fognak engedni elveikből. A legfrissebb tőzsdei- és devizapiaci árfolyamokkal várja Önöket Szűcs Péter, NESTA és Tóth Anna.

    Belehallgatás: